Ką apie tave išduoda papuošalai?

Nesąmoningai pasirinkdami vienokius ar kitokius papuošalus, puošdamiesi jais, išduodame aplinkiniams savo tikrąjį charakterį…

Senoviniai ir antikvariniai papuošalai

Su antikvariniais papuošalais visiems derėtų elgtis labai atsargiai. Juk akmenys sugeria šeimininkų energiją ir paskui ją ilgai spinduliuoja. Tačiau, nepaisant lemtingos įtakos, visame pasaulyje vis tiek vertinamos brangios senienos. Jei jūsų draugai drąsiai puošiasi antikvariniais papuošalais, būkite tikri: jie – stiprūs, valingi žmonės, galintys suvaldyti blogąją brangenybių energiją. Su jais geriau nesiginčyti, nekovoti – tai pavojingi priešai. Tačiau tai – retas atvejis. Silpnesnius žmones senoviniai papuošalai kartais pražudo, o dažniausiai prislegia prasta nuotaika, niūriomis mintimis, depresija ir kitais sveikatos negalavimais.

Ką atskleidžia brangakmeniai?

Noras puoštis itin brangiais papuošalais atskleidžia ne tik žmogaus savarankiškumą, jėgą, bet ir egoizmą. Tokie asmenys beatodairiškai naudojasi ir manipuliuoja aplinkiniais. Brangius papuošalus mėgstančios moterys visada manipuliuoja vyrų jausmais, pinigais, tačiau retai myli pačios.

Deimantų mėgėjams paprastai būdingas nepasitikėjimas aplinkiniais. Netgi tais, kurie dovanoja šiuos akmenis. Perlus renkasi atsargūs ir praktiški, racionalūs ir pragmatiški asmenys. Perlai taip pat atskleidžia konservatyvumą. Smaragdai – kūrybiškų, lakios vaizduotės, turtingos intuicijos žmonių brangakmeniai. Iš pirmo žvilgsnio smaragdų savininkai gali pasirodyti esą nedrąsūs, netgi drovūs, tačiau tai klaidinantis įspūdis: iš tikrųjų jie tvirti ir nepalaužiami.

 

Liaudiško stiliaus puošmenos

Karoliai, dažniausiai kelių eilių, pagaminti iš koralų, gintaro, akmenukų, kriauklių, molio, medžio ir pan., taip pat pakabučiai, apyrankės, auskarai iš pirmo žvilgsnio turėtų atskleisti demokratiškas, kūrybiškas, mėgstančias naujoves asmenybes. Tačiau… atsargiai, neapsigaukite! Kartais etninis stilius – tik kaukė. Dažnai tokius papuošalus mėgsta savimylos, visada norintys būti dėmesio centre.
Tarkime, indiško stiliaus papuošalai – gausybė apyrankių, grandinėlių, karoliukų, žiedų, auskarų – dažnai nešiojami, norint parodyti savo altruistišką prigimtį, paslaptingumą, dvasingumą. Gintariniai – siekiant pabrėžti tautiškumą ir ištikimybę lietuviškoms tradicijoms. Čigoniški – meilės nepriklausomybę ir romantiką. Ispaniški – lemtingą aistrą, japoniški – kuklumą ir nuolankumą, afrikietiški – gyvenimo džiaugsmą.

 

Bižuterija

Bižuterija pigi, neskoninga ir brangi, sunkiai atskiriama nuo natūralių papuošalų. Bižuterijos mėgėjos pasižymi tam tikru lengvabūdiškumu, vyrai – nekantriu ir ūmiu charakteriu, beje, iš abiejų lyčių atstovų būna geresni meilužiai nei sutuoktiniai. Psichologai teigia, kad įmantrios bižuterijos mėgėjai nėra linkę užsikrauti ant pečių didesnių įsipareigojimų. Beje, netikras brangenybes mėgo ir garsioji Coco Chanel. Ypač – dirbtinius perlus. Užsisegusi ant kaklo ilgiausią vėrinį ji sakydavo: „Ir visai nesvarbu, kiek jis kainuoja, svarbu, kad puikiai atrodo.“

 

Karoliai

Ilgi, kelių eilių, pilvą siekiantys karoliai liudija tai, kad šeimininkė jaučia savo vertę. Tokia moteris paprastai gyvena (ar bent jau siekia gyventi) patogiai ir įdomiai. Ją supa gražūs buities daiktai, madingi drabužiai, ji renkasi gerą maistą, gėrimus – džiaugiasi gyvenimu.

Trumpesni, kelių eilių karoliai išduoda pasididžiavimą moteriškąja prigimtimi, sielos dosnumą, naujų įspūdžių troškulį. Visai trumpi karoliukai, prigludę prie kaklo, yra savotiškas iššūkis vyrams: jiems teks užkariauti tokios moters dėmesį, o ši sugebės išsirinkti tinkamiausią…

 

Auksiniai dirbiniai

Auksas daugeliui asocijuojasi su turtu, pinigais, meile, valdžia. Aukso trauką labiausiai jaučia tie, kuriems stinga valios, ryžtingumo, drąsos, kurie jaučiasi skriaudžiami. Auksą mėgsta ir tie, kurie vaikystėje nebuvo itin mylimi, o dabar kenčia dėl nevisavertiškumo. Iš aukso šie žmonės semiasi stiprybės ir jėgų gyventi. Kita vertus, auksas traukia ir visiškai priešingus žmones – valdingus, reiklius, stiprius, vertinančius karštą meilę ir stiprią draugystę. Tokie vyrai ir moterys vertina aukso gaminių kokybę, semiasi iš jų valdingosios energijos. Kai kurie jų net miega su aukso dirbiniais (ypač paveldėtais).

Auksas – vyriškosios, tėviškosios galios simbolis. Ne veltui auksinius papuošalus linkusios nešioti mergaitės, augančios be tėvo. Arba suaugusios vienišos moterys, kurios stokoja pasitikėjimo ir vyrų dėmesio.

 

Platina ar baltasis auksas

Šiuos metalus dažniausiai renkasi uždari, mėgstantys paslaptis žmonės, kurie niekada iki galo neatskleidžia kitiems savo tikrųjų sumanymų, o pasitiki tik pačiais artimiausiais asmenimis. Šie žmonės jaučia savo vertę ir visiškai nemato reikalo taikytis prie kitų. Tauraus baltojo metalo kombinacijas su geltonuoju auksu noriai renkasi sudėtingo charakterio asmenybės: kaprizingos, įnoringos, nepastovios.

 

Magiškasis sidabras

Sidabras – ypatingas metalas, turi magišką ryšį su Mėnulio planeta. Jį mėgsta ekstrasensai, magai, kerėtojai, nes sidabras sustiprina paranormaliąsias galias. Į mistiką linkusios natūros visada renkasi tik sidabrą. Tai ekstravagantiškų, pretenzingų, fantazijos kupinų asmenybių metalas – joks kitas papuošalas nepadeda taip giliai mąstyti, stebėti, analizuoti. Sidabrinių dirbinių niekada nepasirinks pragmatiški, „sausi“, depresyvūs žmonės, manantys, kad šis metalas slopina jų ryžtą ir praktiškus sumanymus, užgožia aiškumą. Sidabras netinka neramiems, dažnai pavargstantiems, sveikstantiems po sunkių ligų asmenims.

 

Auskarai

Mažus prie ausų prigludusius auskariukus renkasi nenorinčios dėmesio, kuklios, uždaro būdo moterys. Didelius ratus ar diskus – savimylos, egoistės, valdingos asmenybės, bet kokia kaina siekiančios savo. Ilgi, kabantys auskarai – kokečių papuošalas. Dideliais įvairiaspalviais akmenimis linkę dabintis artistiški, kūrybiški žmonės.

 

Žiedai

Ploni ir kuklūs. Rodos, jie turėtų liudyti kuklumą ir gerą skonį. Tačiau tokie asmenys paprastai siekia tapti kitų dėmesio ir rūpinimosi objektu. Mažus žiedelius jie sieja su tariamu savo pačių trapumu, bejėgiškumu ir noru… kitiems užsikarti ant sprando. Taigi neapsigaukite.

Masyvūs žiedai su dideliais akmenimis ar inicialais. Simbolizuoja valdžią, siekį dominuoti, būti aplinkinių garbinamam. Vos pažvelgę į masyvų moters žiedą psichologai sako, kad jos žodis visada bus paskutinis. Kuo daugiau žiedų ant pirštų – tuo didesnį žmogaus besaikiškumą jis atskleidžia. Gausiai jais puošiasi pavydūs žmonės.

Sudėtingi juvelyriniai papuošalai. Grakštus, skoningas, į akis nekrintančio blizgesio žiedas išduoda savo šeimininką esant jautrų, linkusį gilintis į subtiliausius tarpusavio santykių niuansus.

 

Rankų darbo papuošalai

Paprastai tuo užsiima moterys, nejaučiančios tvirto materialinio ir dvasinio pagrindo po kojomis, kartais – pasižyminčios vėjavaikiškumu, infantilumu. Tiesa, tokių papuošalų potraukis kartais atskleidžia kūrybinę žmogaus prigimtį. Jeigu pajūryje atostogaujančią išvysite savo rūsčiąją šefę, pasipuošusią raudonomis plunksnelėmis ar
sagų vėriniu, galite drąsiai pakeisti apie ją nuomonę. Mat ji tikrai žmogiškesnė ir jautresnė, negu jums atrodo.

 

Segės

Šio papuošalo misija – atitraukti aplinkinių dėmesį nuo jį nešiojančios savininkės. Atrodo, segė ir segama tam, kad į ją užsižiūrėję nepastebėtume nei moters akių, nei lūpų linkio, nei… sielos. Norite pasitraukti į šešėlį, nieko neįsileisti į savo uždarą pasaulėlį – rinkitės būtent šį uždarumą simbolizuojantį daikčiuką.


Grandinėlės

Neutralus papuošalas, kurio tarsi ir nepastebime. Nebent ji stora ir masyvi. Grandinėles renkasi žmonės, siekiantys bent jau išoriškai pademonstruoti savo pranašumą: „Žiūrėkite, koks padorus esu žmogus.“ Tokie asmenys paprastai nebūna linkę į romantiką, iššūkius, stengiasi nešokiruoti kitų savo elgesiu. Tačiau jie visada laukia įvertinimo ir paskatinimo.

 

{alfa2}