Naftoje dirbančios moterys surengė savo kūrybos parodą (Foto)

 

Gegužės 3 d. Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė dalyvavo AB „ORLEN Lietuva“ moterų kūrybos parodos „Jos nuskina dangiškas rožes ir įpina į žemišką gyvenimą“ atidaryme. Dvidešimt dviejų įmonėje dirbančių moterų darbai eksponuojami bendrovės administracinio pastato fojė. Renginys buvo skirtas Motinos dienai.

Beveik 100 darbų kūrybinės raiškos amplitudė labai plati: tapytos drobės, kryželiu siuvinėti paveikslai, foto darbai, mezginiai, nėriniai, papuošalai… Jautriai ir subtiliai organizuotame parodos atidaryme kalbėjęs AB „ORLEN Lietuva“ viešųjų ryšių direktorius Rosvaldas Gorbačiovas juokavo, kad toks neįprastas šurmulys ir reginys tikrai neprimena naftos perdirbimo įmonės.

 

„Atkaklumas ir idėjos laikymasis daro stebuklus. Noriu tikėti, kad kitais metais paroda bus gausesnė, nes šitas renginys galbūt kažkam bus geras impulsas pradėti kurti“, – sakė R. Gorbačiovas.

 

Idėjos autorė ir parodos organizatorė Birutė Balsytė neslepė, kad nelengva buvo įveikti moterų kuklumą ir įtikinti jas dalyvauti parodoje.

„Moteris – tarsi vėjas, kuris išpučia burių viršūnes, o kartais, kilus audrai, net nulaužia laivo stiebą. Ne viena mūsų po darbo vis dar išskleidusi savo bures skuba namo, kad po buities darbų, atradusi šiek tiek laiko, galėtų užsiimti tuo, kas miela širdžiai. Labai norėjau, kad mūsų įmonės moterys atskleistų savo širdžių klodus, parodytų, kokios jos kūrybingos“, – prisipažino B. Balsytė.

 

Parodos atidaryme pristatyta Ingridos Bušeckienės drabužių kolekcija, sukurta iš natūralių audinių.    

 

 

{mazeikiai}

{parasas}