Išlaikę teorijos egzaminą, būsimieji vairuotojai, praktinio vairavimo galės mokytis su šeimos nariais

Būsimieji vairuotojai, VĮ „Regitra“ išlaikę teorijos egzaminą, praktinio vairavimo galės mokytis su šeimos nariais. Vairavimo instruktoriumi galės būti šeimos narys, turintis teisę vairuoti ir ne mažesnį kaip 5 metų B kategorijos transporto priemonės vairavimo stažą. Tokia susisiekimo ministro patvirtinta tvarka įsigalios šių metų rugsėjo 1 d.

 

Pagal naująją tvarką mokytis praktinio vairavimo, instruktuojant šeimos nariui, galės siekiantieji įgyti teisę vairuoti B1 arba B kategorijos transporto priemones. Iki šiol šeimos vairavimo instruktorius galėjo mokyti tik tada, kai būsimasis vairuotojas būdavo baigęs vairavimo mokyklą. Nuo rugsėjo 1 d. pradinių vairavimo įgūdžių bus galima įgyti mokantis su šeimos nariu, o praktinio vairavimo kursą vairavimo mokykloje bus privalu baigti prieš laikant vairavimo egzaminą VĮ „Regitra“.

 

Šeimos narių mokymui galės būti naudojamos tik techniškai tvarkingos transporto priemonės. Pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus automobilio priekis ir galas turės būti paženklinti aiškiai matomais skiriamaisiais ženklais „M“.
Mokinys privalės turėti ir tikrinantiems pareigūnams pareikalavus pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, VĮ „Regitra“ pažymą apie išlaikytą teorijos egzaminą ir galiojančią vairuotojo sveikatos tikrinimo medicininę pažymą.

 

Šeimos vairavimo instruktoriui bus privalu turėti vairuotojo pažymėjimą, mokymui naudojamos transporto priemonės registracijos, privalomosios techninės apžiūros ir draudimo dokumentus bei dokumentus, pagal kuriuos galima nustatyti, kad šeimos vairavimo instruktorius ir mokinys yra šeimos nariai.

 

Pagal naująjį praktinio vairavimo mokymo tvarkos aprašą šeimos nariai yra sutuoktiniai arba vienas iš tėvų, arba vyras ir moteris, įregistravę savo partnerystę įstatymų nustatyta tvarka, bei jų vaikai  ir įvaikiai, broliai, seserys. Globėjų (rūpintojų) šeimų nariais laikomi vaikai, kuriems pagal Lietuvos Respublikos įstatymus nustatyta globa ar rūpyba.

 

{parasas}