Dar kartą apie pradedančiojo vairuotojo pažymėjimų keitimą

VĮ „Regitra“, atsižvelgdama į gyventojų pateikiamus klausimus, papildomai informuoja apie situaciją, susijusią su pradedančiojo vairuotojo pažymėjimų keitimu.
Nuo 2008 m. liepos 1 d. įsigaliojusiame Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta, kad pradedantiesiems vairuotojams išduodamas dvejus metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, kuris į nuolat (10 metų) galiojantį pažymėjimą gali būti keičiamas tik pradedančiajam vairuotojui užbaigus papildomus mokymus pagal nustatytą tvarką. „Regitra“ yra įpareigota tikrinti informaciją, ar pradedantysis vairuotojas yra baigęs papildomus vairuotojų mokymus.

Po 2010 m. liepos 1 d. gyventojams turi būti sudaryta galimybė pirmuosius baigusius galioti pradedančiojo vairuotojo pažymėjimus pasikeisti į nuolat galiojančius.

 

Įmonė pasirengusi teikti pradedančiojo vairuotojo pažymėjimų keitimo paslaugas, tačiau jos specialistai atkreipia dėmesį, kad likus 2,5 mėnesio iki liepos 1 d. vis dar neįgyvendinta Susisiekimo ministerijos parengta papildomo mokymo tvarka.

„Regitra“ informuoja, kad pasibaigus pradedančiojo vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikui bet kuriame vairuotojo pažymėjimus išduodančiame „Regitros“ padalinyje šį pažymėjimą bus galima pasikeisti į nuolat galiojantį. Keičiant pažymėjimą nereikės laikyti egzaminų. Įstatyme nustatyta, kad pradedantysis vairuotojas – tai asmuo, įgijęs teisę vairuoti A, A1, B1, B kategorijos motorinę transporto priemonę ir turintis vairavimo stažą iki dvejų metų.

 

{diena2}