Vyko pasitarimas dėl bendro Vokietijos, Lietuvos ir Lenkijos projekto

Sausio 20 d., antradienį, Mažeikiuose vyko Telšių apskrities savivaldybių jaunimo reikalų koordinatorių pasitarimas dėl bendro Vokietijos, Lietuvos bei Lenkijos vaikų ir jaunimo užimtumui skatinti skirto projekto EWOCKA.
Pasak Mažeikių rajono savivaldybės administracijos vyr. specialistės ryšiams su NVO ir jaunimo klausimais Loretos Rubežienės, projekte dalyvauti pasiūlė Telšių apskrities partneriai iš Vokietijos Šteinfurto apskrities. Projekte taip pat dalyvauja partneriai iš Lenkijos.
Šių metų vasarą du atstovai iš kiekvienos Telšių apskrities savivaldybės vyks į Teklenburge (Vokietija) rengiamą jaunimo darbo stovyklą, truksiančią 21 dieną. Stovyklautojai statys ekologinį-pažintinį tiltą, stebės gyvūniją bei augmeniją.

 

Kitais metais stovyklą planuojamą organizuoti Telšių apskrityje, o 2011 m. – Lenkijoje.
Telšių apskrities savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai partneriams iš Vokietijos bei Lenkijos nutarė siūlyti projektą vykdyti Mažeikiuose, Melioratorių parkelyje arba Pavenčiuose įkuriant pažintinį pramogų taką vaikams ir jaunimui.
„Vokiečiai projektui įgyvendinti skiria 20 tūkst. eurų, tiek pat prisidėti privalo ir mūsų apskrities savivaldybės. Sudėtingiausia yra tai, kad projektą galima vykdyti tik vienoje iš apskrities savivaldybių, todėl savivaldybei, kuri vykdys projektą teks ir didžiausia finansinė našta“, – sakė L. Rubežienė.