Pasirodys papildyta „Įsikūnijimo“ versija

Šią vasarą greičiausiai bus parodyta papildyta visų laikų pelningiausio Holivudo filmo „Įsikūnijimas“ (orig. „Avatar“) versija. Filmo režisierius James Cameron rengiasi papildyti šiuo metu filmą papildomomis 40 minučių, kurias jis paaukojo ir iškirpo prieš premjerinį skubėjimą. Kaip sako pats režisierius, jis nori ištaisyti aplaidumą ir grąžinti į filmą nors dalį iškirptos medžiagos bei parodyti atnaujintą versiją jau pamėgusiems „Įsikūnijimą“ žiūrovams.

„Įsikūnijimas“ buvo baigtas montuoti likus vos dviems savaitėms iki jo premjeros – tai visiškai neįprastas atvejis, privertęs nerimauti viso pasaulio kino teatrus, o subtitrų laboratorijas dirbti visą parą, kad žiūrovus filmas pasiektų jau subtitruotas. Per skubėjimą režisieriui teko paaukoti 40 papildomų  minučių jau nufilmuotos medžiagos. Dabar Cameronas svajoja apie grąžinti į filmą bent dalį iškirptos medžiagos – scenas, kuriose smulkiai supažindina žiūrovus su Na‘Vi genties gyvenimo būdu Pandoros planetoje.

 

 Pagal dabar galiojančias taisykles, J.Cameronas gali pridėti vos keletą minučių, nes pagal pasaulines taisykles maksimali 3D seanso trukmė kino teatruose gali būti iki 170 minučių. „Įsikūnijimo“ trukmė – 162 minutės. Tad filmo kūrėjas ir kino platintojai sėdo prie derybų stalo.

Iškirptas filmo dalis režisierius ketina įstatyti labai greitai. Jo manymu, komercinis „Įsikūnijimo“ potencialas dar pilnai nerealizuotas. Režisierius tikina, kad papildyta filmo versija papildomai galėtų atnešti apie 200 milijonų dolerių.

 

{balsas2}