Kokia tu mama?

Žinai savo horoskopo ženklą? O dabar sužinosi ir tai, kokia mama tau lėmė būti žvaigždės!

Mama Avinas

Ji visada pasirengusi pasišvęsti šeimyniniam gyvenimui ir vaikams, viską stengiasi daryti geriausiai ir teisingiausiai. Ji nepavargsta ieškodama naujų idėjų, skaitydama kalnus knygų apie vaikų auklėjimą – juk viskas tam, kad išaugintų patį geriausią vaiką pasaulyje! Ji smalsi, apsiskaičiusi, protinga ir tai labai gerai žino, tad yra labiau nei kiti ženklai linkusi atmesti gydytojų, pedagogų nuomonę – juk tai ji pati geriausia mama pasaulyje, tad ji, o ne kas kitas, ir geriausiai žino, ką ir kada daryti.

Užaugusiems vaikams mama Avinas noriai organizuos vakarėlius ir gimtadienius, ragins su draugais leistis į žygius. Ji pasitikės savo tobulu, geriausiu pasaulyje vaiku beatodairiškai, vertinant objektyviai – tikriausiai net per daug.

Mama Jautis

Gyvenimas be vaikų? Tai neįmanoma! Vaikai – geriausia, ką gyvenimas dovanoja mamai Jaučiui. Ji atsidavusi savo atžaloms visa širdimi, stengiasi būti teisinga, pasirengusi padėti vaikams kovoti su visomis jų gyvenimo problemomis ir sunkumais.

Mama Jautis – viena švelniausių iš visų ženklų. Jai patinka apkabinti, bučiuoti, glostyti savo vaikus. Kol vaikai maži, šis įprotis – tik miela mamos gyvenimo realybė, bet… Jaučiai neretai neatsispiria pagundai globoti ir popinti savo atžalas iki pat pilnametystės ir dar ilgiau. Todėl yra tikimybės, kad paauglystėje vaikai ims maištauti ir priešintis mamos globai. Beje, koks idealus vaikas mamai jaučiui? Gražus, energingas ir būtinai turintis gerą apetitą.

 

Mama Dvyniai

100 000 Voltų mama! Tai tokia mama, kuri nepraleis progos išmokyti savo vaikus kūrybingumo ir savarankiškumo jau nuo sauskelnių. Jos namai pilni knygų ir lavinamųjų žaislų. Mama Dvyniai labiausiai didžiuojasi savo vaikų pasiekimais moksle, gerais pažymiais, plačia interesų sfera.

Su vaikais ji labiau linkusi bendrauti kaip draugė, vaikai ja pasitiki. Tačiau vos mama pradeda reikalauti paklusnumo – dažniausiai kuriam laikui santykiai su atžalomis sugenda. Taigi svarbiausia jos užduotis – atrasti aukso viduriuką, kad namuose demokratijos būtų tik tiek, kiek reikia, ir ne daugiau.

Tiesa, nors mama Dvyniai ir labai stengiasi tapti lygiaverte vaiko partnere, tarsi vyresniąja seserimi, dūkti ir kvailioti paprastai atsisako, taip bent minimaliai besistengdama išsaugoti savo kaip suaugusiosios statusą.

 

Mama Vėžys

Mama Vėžys savo vaikams švelni ir dėmesinga, stengiasi atspėti net menkiausius jų norus. Jei mato, kad mažylis liūdnas, padarys viską kad į jo veidą grįžtų šypsena. Iš pažiūros trapi ir gležna, ši mama virsta tikra liūte, jei kas bent plaukelį ant jos vaiko galvos paliečia.

Mama Vėžys labai vertina įvairius sentimentalius niekučius. Veikiausiai ji kolekcionuoja ne tik pieninius vaiko dantukus, bet ir jo pasiekimų knygeles, storiausius darželio piešinių albumus, stropiai saugo įvairius su vaiko augimu susijusius daiktus – pirmuosius batukus, nykštuko kepuraitę iš karnavalo, pirmąjį sąsiuvinį, padėkos raštą už dalyvavimą mokyklos viktorinoje.

 

Mama Liūtas

Tai mama, kuri valdo ir karaliauja. Jos vaikai tiesiog privalo turėti visa, kas geriausia ir brangiausia. Nors dosni ir mėgstanti prabangą, ji geba priimti teisingiausius sprendimus ir išlaikyti pusiausvyrą tarp išorinės prabangos ir būtiniausių poreikių, atsižvelgdama į realias pajamas. Pagrindiniu tikslu mama Liūtas sau išsikėlusi užduotį, kad vaikai išmoktų būti laimingais ir pasitikėtų savimi. Jai patinka pačiai žaisti ir šėlioti su vaikais, su sąlyga, kad žaidimo taisykles vis dėlto nustatinės būtent ji.

 

Mama Mergelė

Tai mama, kuri įsiklauso, pataria ir skatina vaikus galvoti savo galva. Nors kartais ji atrodo kiek šalta ir atsiribojusi, vaikai puikiai žino, kad po išoriniu rimtumu slepiasi švelni, puikų jumoro jausmą turinti bičiulė.

Mama mergelė stengiasi savo vaikus rengti skoningai, ragina viską daryti taip, kaip reikia. Ypač daug dėmesio skiria fiziniam vaiko vystymuisi, mitybai ir higienai – šiose srityse ji gali būti tikra pedantė. Mamos Mergelės devizu galėtų būti šūkis „Sveikam kūne – sveika siela“.

 

Mama Svarstyklės

Kartkartėmis Svarstyklės pavargsta nuo namų, buities, netvarkos ir triukšmo. Teisingumą ir pedagogiškumą dievinanti mama kartais pratrūksta, leidžia prasiveržti nežabotoms emocijoms. Laimė, ji žino puikių būdų, kaip greitai net ir nepaklusniausius mažylius paversti šilkiniais – pavyzdžiui, įsitraukusi su jais į vonios žaidimus ar pasisodinusi ant kelių ir išraiškingai sekdama pasaką. Todėl nakčiai išjungdama šviesą vaikų kambaryje mama jau būna nusiraminusi, vėl kupina meilės ir išminties.

Mamai Svarstyklėms svarbiausia – būti teisinga ir sąžininga su savo vaikais. Jos charakteris – ne dovanėlė. Tačiau įgimtas žavesys nepalieka abejingų – savo vaikams ji visada bus pati gražiausia, pati įdomiausia, tiesiog užburianti.

 

Mama Skorpionas

Ši mama žino viską apie savo vaiką nuo tos akimirkos, kai jis gimė. Stipri šio ženklo intuicija apsaugo jos atžalas nuo daugybės klaidų. Juk Skorpionas visada pajaus, jei kas klostosi ne taip. Nors sakoma, kad mamos meilė – beribė, mamos Skorpiono meilė – beribė dar labiau. Vaikai užvaldo ją visą, ir širdį, ir protą. Ji – tas žmogus, kuris atras net ir giliausiai paslėptus vaiko talentus ir leis sėkmingai juos puoselėti.

 

Mama Šaulys

Tai rimta ir atsakinga mama, viskas vaikų auklėjime ir priežiūroje – tiksliai pagal tvarkaraštį: maudymas, valgymas, žaidimai. Laikas veiklai paskirtas kone sekundžių tikslumu. Juk ji žino, koks svarbus ir naudingas vaikui nustatytas dienos režimas.

Mama Šaulys – tikra žaidimų, švenčių, žygių ir ekspromtinės veiklos karalienė. Ji moka sukurti vaikams nepaprastų nuotykių. Ji sąmojinga ir išradinga, tad su tokia mama niekada nebus nuobodu.

 

Mama Ožiaragis

Kiek meilės ir švelnumo slypi po nuosaikia jos išore! Ji griežta ir reikli, reikalaujanti tvarkos ir paklusnumo. O jei vaikai įsiklauso į jos reikalavimus ir elgiasi kaip pridera – jie gali džiaugtis, kad turi pačią ramiausią, geriausią, patikimiausią mamą pasaulyje. Vaikas jai – gyvenimo centras, visa kita lieka antrame plane. O dėl jo svajonių ji pasirengusi kalnus nuversti, kad ir kokios beprotiškos jos bebūtų.

 

Mama Vandenis

Tai nepriklausoma mama, linkinti vaikams tokios pačios laisvės, kokią suteikia pati sau. Ji ryžtinga ir visada pasirengusi naujiems nuotykiams bei iššūkiams. Vaikams stengiasi įskiepyti sveiko avantiūrizmo, smalsumo ir neišsenkančio optimizmo.

Vandenis suteiks savo vaikams kaip įmanydama daugiau laisvės, dažnai ribas jiems teks nusistatyti patiems. Švelni ir linksma mama sugebės jiems įskiepyti pasitikėjimą savo jėgomis ir supratimą, kas yra gerai, o ko geriau nebandyti.

 

Mama Žuvys

Tai pati jausmingiausia mama, kuri už savo gyvenimo meilę – vaikus – pasiryžusi išjausti visus jausmus: kartu liūdėti, džiaugtis, žavėtis ir nekęsti. Ji daro viską, ir dar daugiau, kad tik vaikai jaustųsi laimingi ir turėtų viską, ko jiems reikia.

Svarbiausias patarimas šiai mamai – nepersūdyti ginant, globojant ir… lepinant savo vaikus. Juk be guzų nė
vienas vaikas neužaugo. Jiems neuždrausi gyventi ir daryti klaidas, ne tik džiaugtis, bet ir liūdėti. Tad daugiau laisvės ir pasitikėjimo savo atžalomis!

 

{balsas2}