Dauguma vyrų į žmonas renkasi nerūkančias moteris

Alfa.lt

 

Neseniai Kijevo (Ukraina) tarptautinio sociologijos instituto bendradarbiai atliko apklausą ir išsiaiškino, kad ukrainiečiai vyrai negatyviai žvelgia į rūkančią moterį, rašoma portale President.org.ua.


Rūkančios moterys – lengviau prieinamos

 

Pranešama, kad 79 proc. vyrų, ieškodami nuotakos, pirmiausia rinktųsi merginą, kuri nerūko. O rūkanti moteris priimtina tik 2 proc. vyrų, 16 proc. atsakė, kad jiems – tas pats, o 3 proc. pažymėjo, kad jiems sunku atsakyti į tą klausimą.

 

Be to, 88 proc. vyrų tvirtina, kad rūkančios moterys neatrodo simpatiškesnės. Tik 5 proc. apklaustųjų jos atrodo simpatiškesnės, o 7 proc. neatsakė. Jei apžvelgtume tik rūkančių vyrų rezultatus, 84 proc. vyrų požiūris į rūkančias moteris taip pat negatyvus. Rūkantys vyrai galvoja, kad moterims rūkymas nesuteikia žavesio.

 

Šio tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad 84 proc. vyrų rūkančios moterys nėra nei elegantiškos, nei stilingos, tačiau lengviau prieinamos. Jiems prieštarauja 10 proc. vyrų, 6 proc. neatsakė. Net 87 proc. vyrų galvoja, kad rūkančioms moterims labiau nesiseka gyvenime. Jiems prieštarauja 5 proc.

 

Šalyje sumažėjo rūkančių moterų

86 proc. ukrainiečių vyrų tvirtinimu, jei jų žmonos ar draugės rūkytų, norėtų, kad jos atsisakytų šio žalingo įpročio, 6 proc. nenorėtų, o 8 proc. nežinojo, ką atsakyti. Be to, tyrėjai išsiaiškino įdomų dalyką: kuo vyras vyresnis, tuo labiau jam moteris su cigarete rankose – nepriimtina.

 

O vyrai, gyvenantys kaime, iš esmės kategoriškai nusiteikę dėl moters rūkymo. 90 proc. vyrų, gyvenančių kaime, ir 84 proc. vyrų, gyvenančių mieste, norėtų, kad moteris nerūkytų.

 

„Ukrainoje gyvuoja negatyvus požiūris į rūkančią moterį. Šiais tyrimais įrodyta, kad pastaraisiais metais rūkančių moterų šalyje sumažėjo 20 proc.“, – sakė tabako kontrolės resursinio centro koordinatorė Tatjana Andrejeva.

 

Pranešama, kad apklausa buvo atliekama šių metų spalio 9–18 dienomis visuose šalies regionuose. Tyrime dalyvavo 1997 įvairaus amžiaus, lyties ir išsilavinimo respondentai. Dar prieš rengiant šį tyrimą buvo apklausti 898 vyrai.