Šiandien knygynuose pasirodo pasaulinio populiarumo sulaukusios „Saulėlydžio“ sagos tęsinys „Brėkštanti aušra“

 Pirmadienį, lapkričio 23 dieną, Lietuvos knygynuose pradedama prekiauti visame pasaulyje išpopuliarėjusios Stephenie Meyer knygos „Saulėlydis“ ketvirtąja dalimi „Brėkštanti aušra“.

 „Stephenie Meyer dėl savo romanų ir pagal vieną iš jų pastatyto išgarsėjusio filmo „Saulėlydis“, galima sakyti, šiuo metu yra populiariausia rašytoja pasaulyje, kiekviena nauja knyga ar filmas pagal ją pasitinkamas su didžiuliu ažiotažu. Lietuvoje rašytoja taip pat turi labai daug gerbėjų, kurie nekantriai laukia jos kūrinių ir aktyviai apie juos diskutuoja internetinėje erdvėje. Teko net matyti peticiją, kurioje renkami parašai, kad S. Meyer knygos būtų kuo greičiau išleistos“, – džiaugėsi „Alma littera“ leidybos direktorė Danguolė Viliūnienė.

 

Visame pasaulyje parduota daugiau negu 85 milijonai šios autorės knygų. Knygos idėja S. Meyer gimė 2003 metais, kuomet ji susapnavo jaunos merginos ir vampyro meilę bei nuolatinį vampyro troškulį merginos kraujui. Pagal šį sapną rašytoja parašė tryliktąjį knygos „Saulėlydis“ skyrių, kuris vos per tris mėnesius tapo romanu.

 

S. Meyer, JAV žurnalo „Forbes“ tituluojamos viena įtakingiausių pasaulio įžymybių, knygų Lietuvoje jau parduota apie 45 tūkstančius egzempliorių. Naujoje knygoje „Brėkštanti aušra“ pagrindinė herojė Bela Plėšoma karštos meilės Edvardui Kalenui ir stipraus ryšio su vilkolakiu Džeikobu Bleku, ji ištveria audringus pagundų, netekčių ir nesantaikos metus, kol prieina lemiamą akimirką.

 

Jos neišvengiamas pasirinkimas – prisidėti prie kraupaus, bet viliojančio nemirtingųjų pasaulio ar gyventi paprastą žmogišką gyvenimą – tampa lemiamu veiksniu, nuo kurio priklauso dviejų genčių likimas.

 

www.infomazeikiai.lt