Policija pakvietė savanoriais dešimtmečius berniukus

Valstietis.lt

 

Vakarų Afrikoje esančios Siera Leonės respublikos sostinės Fritauno policija paskelbė savanorių paiešką, kurie sutiktų dirbti kovos su nusikalstamumu skyriuje, praneša telezijos laida „BBC News”. Nurodoma, kad prie šios savanorių programos kviečiami prisijungti berniukai, kuriems yra ne mažiau kaip 10 metų. Tikimasi, kad savanoriai policijai padės susitvarkyti su antisocialių Fritauno gyventojų elgesiu, o taip pat kovoje su ginkluotais plėšikais.

 

„BBC News” korespondento Siera Leonėje teigimu, daugelis berniukų jau užsirašė į policijos savanorius, tačiau tikslus jų skaičius neskelbiamas.

 

Policijos savanoriams keliami šie reikalavimai: berniukai turi priklausyti rajono bendruomenei, negali būti teisti, priklausomi nuo alkoholio ar narkotikų. Vietinių gyventojų nuomonė dėl šios valdžios iniciatyvos nėra vieninga. Vieni mano, kad tokia policijos pareigūnų alternatyva išeis tik į naudą, kiti įsitikinę, kad tarp savanorių prasmuks ir mažamečiai nusikaltėliai.

 

Siera Leonėje, kur tik 2002 metais pasibaigė pilietinis karas, išsilaiko aukštas jaunimo nusikalstamumo lygis. Nuo 2003 metų šalyje veikia organizacija „Youth Crime Watch”, kurios pagrindinis tiklas – grąžinti į mokyklas jos nelankančius vaikus, o taip pat kovoti su paauglių nusikalstamumu ir narkotikų vartojimo plitimu.