Paskelbti patikimiausi nešiojami kompiuteriai

Technologijos.lt

 

Patikimiausi nešiojami kompiuteriai priklauso „Asus“ šeimai – per trejus metus vidutiniškai tik 15,6% jų sugenda. Tokius duomenis paskelbė kompanija „SquareTrade“, kuri per kelis metus ištyrė devynių kompanijų 30 tūkstančių nešiojamų kompiuterių.

Antrąją vietą užėmė „Toshiba“ nešiojamieji kompiuteriai. Garantinio aptarnavimo prireikė 15,7% aparatų. Trečioji vieta atiteko kompanijai „Sony“ su 16,8% gedimų.

 

„Apple“ nešiojamieji kompiuteriai užėmė ketvirtąją vietą – per trejus metus genda 17,4% iš jų, o per dvejus – kiek daugiau nei 10%. Penktoji vieta priklauso „Dell“ su 18,3% rodikliu. Šeštoji vieta atiteko „Lenovo“ su 21,5% gėdimų atvejų.

 

Septintąją vietą užima „Acer“, per trejus metus garantinio aptarnavimo prireikia 23,3% nešiojamųjų kompiuterių. Aštuntoji vieta atiteko „Gateway“ kompiuteriams, gendančių 23,5% atvejų. Paskutiniąją vietą iš devynių kompanijų užėmė „HP“, per dvejus metus reikia taisyti 15% iš jų, o per trejus – 25,6%, t. y. kas ketvirtą kompiuterį.

 

„SquareTrade“ pažymi, kad bet kurios kompanijos sugedusių nešiojamųjų kompiuterių ženkliai padaugėja po pirmų tarnavimo metų, tai sudaro 4,7% iš jų. Per antruosius metus jų kiekis padidėja iki 12,7%, o trečiuosius – 20,4%.

 

Tyrime taip pat pabrėžiama, kad netbook genda žymiai dažniau už įprastus nešiojamus kompiuterius.

 

www.technologijos.lt