Kasdieninė mankšta – tvirtesni raumenys

 Norite gerai jaustis ir sutvirtinti suglebusius kūno raumenis? Tuomet imkitės veiksmų! Jei sugebėsite priprasti prie kasdieninio sportavimo, ant jūsų kūno nesikaups nereikalingi riebaliukai ir jausitės žvalesnė bei energingesnė nei bet kuri jūsų „užsisėdėjusi“ draugė. Be to, prisiversdama kasdien sportuoti, ugdote savo valią, o tai ypač pravers gyvenime, kadangi stipresnė valia – tai sugebėjimas siekti užsibrėžtų tikslų.

 

    * Atsiklaupkite ir atsisėskite ant kulnų. Nugara tiesi. Lėtai kelkite kūną nuo kulnų ir vėl sėskite, tačiau sėdmenų nebedėkite ant kulnų. Taip kartokite 10 kartų.

    * Atsigulkite ant nugaros, kojas sulenkite per kelius, o rankas ištieskite virš galvos. Lėtai kelkite sulenktas kojas, kol kelius pritrauksite prie krūtinės. Tada lėtai stumkite sulenktas kojas atgal, kol šlaunys su grindimis sudarys statų kampą. Palaikykite taip iškeltas kojas keletą sekundžių ir vėl pritraukite kojas prie krūtinės. Kartokite 10 kartų.

    * Atsiklaupkite, alkūnėmis remkitės į grindis. Sulenktą koją kelkite į viršų kol pajusite sėmdenų raumenų tempimą, tada nuleiskite koją, tačiau nepadėkite jos ant grindų, ir vėl kartokite pratimą. Atlikite pratimėlį po 10 kartų su kiekviena koja.

    * Atsigulkite ant nugaros ir sulenkite kojas per kelius. Rankas sudėkite už galvos. Lėtai kilstelkite galvą ir pečius nuo grindų, palaikykite 5 sekundes ir grįžkite į pradinę padėtį. Atlikite 10 – 15 atsilenkimų.   

    * Atsiklaupkite ir rankomis tvirtai remkitės į grindis. Keliais remkitės į grindis, o blauzdas ir pėdas pakelkite ir sukryžiuokite. Lėtai darykite atsispaudimus, stengdamosi neišriesti nugaros. Atlikite 7 atsispaudimus.

    * Nepamirškite ir pritūpimų. Rankas laikykite ant juosmens, kojos pečių plotyje. Atlikite 15 – 20 pritūpimų.

Pratimų skaičių vis didinkite. Tačiau niekada nepersistenkite, geriau mažiau, tačiau taisyklingai.

 

www.ledi.lt

 

www.infomazeikiai.lt