Norintiems išsaugoti gerus santykius nereikėtų anksčiau grįžti namo

Alfa.lt

 

„Vyrams geriau nepasirodyti namuose pernelyg anksti, jei nori išsaugoti gerus tarpusavio santykius su žmonomis, – įsitikinęs Melburno instituto ekonomistas Marcas Vudenas, kuris atlikęs eksperimentą įsitikino, kad vyrai, daugiau negu aštuonias valandas per dieną praleidžiantys biure, rečiau pykstasi su savo antromis pusėmis.

 

„Optimalus savaitės darbo laikas nuo 41 iki 49 valandų, – paaiškino Vudenas. – Tačiau peržengus šią ribą taip pat kyla pavojus išsiskirti. Pasak jo, atliktais testais taip pat įrodyta, kad kuo didesnis eksperimento dalyvio atlyginimas, tuo tvirtesnė jo santuoka.

 

Ekonomisto ataskaita, pavadinta „Šeima, uždarbis ir darbas“, buvo paskelbta sociologinių tyrimų instituto išleistame rinkinyje kartu su kitais darbais, įrodančiais, kad 2002–2006 metai buvo šeimos tarpusavio santykių „aukso amžius“.

 

Tačiau kita mokslininkė, dirbanti Pietų Australijos universitete, profesorė Barbara Pocock moksliniais darbais ir gyvenimiška patirtimi įrodė, kad negalima mažai dirbančio vyro laikyti skyrybų priežastimi.

 

„Žmonės skiriasi dėl daugelio priežasčių , tačiau nereikėtų įvardyti, kad mažai ar visai nedirbantis vyras – pagrindinė problema, dėl kurios ir įvyksta santuokos nutraukimas, – teigė mokslininkė. – Turbūt būtų tiksliau pasakyti, kad tarpusavio santykiams turi įtakos darbas. Jei jis jums nepatinka, būtent tai ir gali sukelti nervinę įtampą šeimoje ir baigtis skyrybomis.“