Šeštadienio receptas…

Paukštienos kepenėlių paštetas su riešutais

Jums reikės:
200 g paukštienos kepenėlių,
100 g sviesto,
1 svogūno,
1 arbatinio šaukštelio paruoštų garstyčių,
1 arbatinio šaukštelio maltų muskatų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų brendžio,
pusės apelsino sulčių,
2 šaukštų grietinėlės,
25 g susmulkintų pakepintų riešutų.

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinti apie 25g sviesto, sudėti sukapotą svogūną ir apkepinti, kol suminkštėja.

Sudėti nuvalytas kepenėles ir, retkarčiais pamaišant, kepinti ant nekarštos ugnies apie 5 min. Sudėti garstyčias, suberti muskatus, maltus pipirus, įdėti 50 g sviesto, pasūdyti ir sumaišyti. Kai sviestas ištirpsta, keptuvę su kepenėlėmis nukelti nuo ugnies ir supilti brendį, apelsinų sultis, grietinėlę. Dar kartą sumaišyti, masę sukrėsti į kitą indą ir sutrinti elektriniu plaktuvu. Tada įmaišyti susmulkintus riešutus ir sulyginti paviršių.

Likusį sviestą ( 25 g ) apie 1 min. pakaitinti keptuvėje, nukelti nuo ugnies ir palaikyti 1 -2 min., kad atvėstų. Lydytą sviestą per sietelį arba kavos filtrą užpilti ant pašteto viršaus. Palaikyti, kol atvės, tada uždengti maistine folija, dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti.

Tiekti su skrudinta duona arba plonais paplotėliais. Tiekiant galima apibarstyti smulkiai sukapotais žaliais svogūnais arba laiškiniais česnakais, žalių petražolių arba raudonėlių lapeliais arba kitomis turimomis prieskoninėmis žolelėmis. SKANAUS…