Mažeikiškiai lietuviško futbolo geriausiųjų rinkimuose liko beveik nepastebėti

 Futbolas.lt paskelbė apklausos rezultatus renkant geriausius Lietuvos futbolininkus ir trenerį: futbolas.lt/lt/naujienos/,nid.4464
Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimuose geriausiai iš „Mažeikių“ komandos futbolininkų sekėsi Antanui Bulošui, už kurį balsavo… viso labo vienintelis aš. Kaip matyti iš futbolas.lt pateiktos lentelės, už A. Bulošą balsavo vos vienas žmogus (o tai buvau aš), skyręs jam pirmąją vietą. Surinkti 5 taškai, jam leido užimti 22 vietą iš 38 2009 m. geriausiųjų sąraše.

 

Kiek prasčiau sekėsi kitam mažeikiškiui Antanui Tautvydui, užėmusiam 27-ąją vietą, už kurį, ne paslaptis, balsavau irgi vienintelis aš.
Kita balsavimo kategorija buvo „Geriausias 2009 metų Lietuvoje žaidžiantis futbolininkas“. Ten taip pat geriausiai sekėsi „Mažeikių“ patyrusiam puolėjui A. Bulošui.

 

Jis surinko 6 įskaitinius taškus, kuriuos skyrė du žmonės (vienas jų – aš). Užimta 30 vieta. Jo kolega A. Tautvydas užėmė 39 vietą su 3 taškais. Iš viso paminėti 57 futbolininkai.

 

Geriausio jauno futbolininko (iki 21 m.) rinkimuose iš „Mažeikių“ komandos sekėsi Tomui Kizevičiui, užėmusiam 32 vietą. Tam užteko irgi vienintelio mano balso. 36 vietą užėmė Marius Jasas pastebėtas kažkurio iš futbolo ekspertų su 4 taškais. Netoli atsilikęs, 39 vietoje liko, mažeikiškis Tadas Jurkus.

 

Šią vietą užimti jam irgi pakako mano vienintelio balso. Vienas paskutiniųjų liko Laimonas Vaitiekaitis, užėmęs 44 vietą, irgi sulaukęs mano balso. Iš viso šioje apklausoje paminėti 46 futbolininkai.

    Geriausi jauni I lygos futbolininkai:

    1. Deividas Lukošius Klaipėdos „Glestum“ 33

    2. Arminas Vaskela Vilniaus „Žalgiris“ 17

    3. Dovijus Česnulis „Šilutė“ 12

    4. Edgaras Mastianica Vilniaus „Žalgiris“ 9

    5. Darius Cibulskas Alytaus „Alytis“ 8

    6. Tomas Kizevičius „Mažeikiai“ 5

    8. Marius Jasas „Mažeikiai“ 4

    9. Tadas Jurkus „Mažeikiai“ 3

    12. Laimonas Vatiekaitis „Mažeikiai“ 1

 

Į dešimtuką geriausių trenerių pateko Nerijus Gudaitis. Jis užėmė 8-ąją vietą. Iš viso surinktas 41 taškas, kurių 30 skyrė futbolo aistruoliai, o 11 – ekspertai. Aš, savo ruožtu, balsavau ir už iš Mažeikų kilusį specialistą Saulių Vertelį. Pastarasis užėmė man kiek netikėtą 4-ąją vietą.