Šukuosenų mada: pavasarį populiariausi ekscentriški kirpimai

Alfa.lt

 Daugelį prieš einant į kirpyklą aplankanti mintis – kokie plaukų kirpimai yra madingi ir „ant bangos“? Deja, kirpykloje pasiklausus kirpėjos atsakymas laukia tas pats: kaip jūs norite. Tuo tarpu specialistai iš anksto tvirtina, kad po gero pusmečio, pavasarį ir vasarą, daugybė lietuvaičių turėtų džiaugtis ekscentriškomis ir itin meniškomis šukuosenomis. Tokias tendencijas ir gausybę madingiausių kirpimų bei šukuosenų sekmadienio vakarą pristatė grožio salono „Bomond“ meistrai.

 

Ekscentriškos, griežtų tiesių linijų ir kartu šelmiškų garbanų ar netikėtų plaukų kritimų kupinos šukuosenos turėtų sužavėti daugelį. Viena bendra tendencija: ateinantį pavasario-vasaros sezoną bus ypač madingi kirpčiukai. Jei ne preciziškai lygus per visą kaktą, tai bent jau dailiai dengiantis vieną akį ar pusę kaktos, braukiami į vieną pusę. Jų ilgis – labai įvairus. Nuo vos siekiančių pusę kaktos iki pasiekiančių blakstienas, krentančių ant akių.

 

Anot „Bomond“ specialistų, trumpiausi plaukai ateinantį sezoną turėtų siekti bent jau ausų galiukus. Itin elegantiškai turėtų atrodyti tie kirpimai, kur šalia trumpų plaukų sruogų liks kelios siekiančios pečius ar ilgesnės. Dailiosios lyties atstovės pavasarį ir vasarą galės drąsiai derinti lygius plaukus su garbanomis, pavyzdžiui, priekyje susisukti „rozetę“.

 

Kitą sezoną ypač madingi bus šviesūs plaukai. Taip pat – vyno raudonumo, visi įmanomi rožių spalvos atspalviai, rausvi, anglies juodumo, juodai mėlynos spalvos plaukai. Moterims siūlomi plaukų kirpimai gana griežti, be iškarpymų, su pavėlimais. Vyrų kirpimai – labai panašūs. Meistrai įkvėpimo žada semtis iš šukuosenų, populiarių prieš kelis dešimtmečius, XX amžiaus pradžioje.