"Mažeikiai" iškovojo primają pergalę sezone

 Mažeikių „Mažeikiai” atidarė savo pergalių sąskaitą šiame NKL sezone. „Mažeikiai” išvykoje rezultatu 90:75 (17:26, 28:17, 27:17, 18:15) nugalėjo Vilniaus „VKM-Perlą”. Net šešioliką tritaškių pataikę, bei klubo rekordą pakartoję „Mažeikiai” įsivažiavo ne iš karto.

Pirmajame kėlinyje „Mažeikiai” atrodė prastai bei leido Vilniečiams atitrūkti. Negana to, pačioje kėlinio pabaigoje techninę pražangą užsidirbo Vilius Kazlauskas, bei po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 9 taškais. Tačiau tada, „Mažeikiai” vis dažniau ėmė piktnaudžiauti tolimais metimais bei netrukus išlygino, o vėliau ir persvėrė rezultatą.

„VKM-Perlas”: R.Sugintas 26 (8 atkovoti kamuoliai), A.Gorskovas 19, T.Grybauskas 18 (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 6 klaidos).

„Mažeikiai”: K.Marcinekvičius 21 (5/9 tritaškiai, 5 perimti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), M.Tamušauskas (6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai) ir P.Budreckis (6 atkovoti kamuoliai, 4 blokai, 4 klaidos) po 17, P.Knyza 14, A.Čiapas ir L.Jacevičius (4 rezultatyvūs perdavimai) – po 9.

Šiose rungtynėse „Mažeikių” klubas pakartojo savo pataikytų tritaškių rekordą (16). Rekordas pasiektas buvo 2007-aisiais metais, varžybose su Tauragės „Bremena”. Pataikytų tritaškių rekordą pakartojo ir K.Marcinkevičius. Jis pataikė 5 iš 9 tritaškių, tačiau anksčiau jis juos yra metęs ir taikliau – 5/7.

 

Pataikytų tritaškių rekordas kartu su Karoliu priklauso ir M.Tamušauskui, kuris yra pataikęs 5 iš 7 ir 5 iš 6 metimų. Karolis Marcinkevičius taip pat šiose rungtynėse pakartojo dar vieną rekordą – perimtų kamuolių (5). Šis rekordas priklausė jam, Pauliui Budreckiui ir Henrikui Rumšai.