Žemaitija augins naują ledo ritulio komandą

Lietuvos Ledo Ritulio Federacijos prezidentas Petras Nausėda pranešime spaudai informuoja apie planus sukurti naują vaikų ledo ritulio komandą.

Šių metų spalio 13 dieną Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) po derybų su trimis Žemaitijos savivaldybėmis priėmė sprendimą – suburti naują Plungės, Telšių bei Mažeikių vaikų ledo ritulio komandą.

 

 

,,Kilo mintis atkurti ledo ritulį Žemaitijoje, o tai padaryti geriausia, žinoma,  pradedant nuo vaikų. Turime tikslą užauginti dar vieną tvirtą ledo ritulio komandą“, – kalbėjo naujai išrinktas LLRF vakarų diviziono tarybos narys Ričardas Jocys.

 

Derybų metu Lietuvos ledo ritulio federacijos atstovai lankėsi Plungės, Telšių bei Mažeikių savivaldybėse, kur sprendė klausimus dėl atsakomybės bei finansinės naštos pasidalijimo. Buvo susitarta, jog Plungės savivaldybė pasirūpins komandos trenerio etato steigimu, Telšių – apmokės transportą, vežantį vaikus į treniruotes Mažeikiuose, o Mažeikių savivaldybė finansuos ledo arenos nuomą.

 

Ateityje taip pat planuoja prisidėti ir ,,Mažeikių nafta“. Kol kas tai tik žodiniai susitarimai, kuriuos tikimasi greitai įteisinti dokumentuose ir kaip įmanoma skubiau pradėti darbus.

 

,,Idėja labai graži ir turinti perspektyvą. Šaunu, kad iniciatyvą palaiko ir ja tiki ne tik federacijos nariai, bet ir miestų savivaldybių atstovai. Žinoma, ypač naudinga bus finansinė parama, be kurios mūsų rankos būtų surištos“, – kalbėjo Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda.

 

Lietuvos ledo ritulio federacija nusiteikusi ryžtingai ir neslepia ambicijų plėtoti ledo ritulį ir burti bei auginti naujas komandas ir kituose Lietuvos regionuose.

 

{parasas}