Penktadienio rytas šalies vairuotojams buvo košmariškas

Tikru išbandymu šalies vairuotoj ams tapo penktadienio rytas. Šiek tiek spustelėjus šaltukui, įvairiose šalies vietose apledėjo tiltai ir viadukai. Ypač sudėtinga situacija susidarė sostinėje, kur policija vos spėjo registruoti avarijas.

Sostinės policija iš pat ankstaus ryto įvairiais žiniasklaidos kanalais perspėjo vilniečius apie susidariusias pavojingas eismo sąlygas. Ypač pavojinga penktadienio rytą buvo važiuoti viadukais. Retame iš jų neužregistruota eismo įvykių.

 


Pasak policijos, pavojingiausi viadukai penktadienio rytą buvo tarp J.Jasinskio ir Liubarto g., tarp Laisvės pr. ir Oslo g., tarp Liepkalnio ir Dunojaus g., Laisvės pr. virš T.Narbuto g., taip pat viadukas S.Dariaus ir S.Girėno g.

Kaip 15min.lt sužinojo Vilniaus policijoje, nuo 5 iki 9 val. ryto Vilniaus apskrityje jau buvo užregistruoti 43 pranešimai apie avarijas, tačiau realaus avarijų masto šis skaičius neatspindi.

„Policijos patru liai, nuv ykę į vienos avarijos vietą, greta rasdavo dar kelias. Tuo pat metu automobiliai greta daužėsi net ir policijos pareigūnams forminant jau anksčiau įvykusią avariją. Taip pat neskaičiuojamos avarijos, kai vairuotojai patys, neinformuodami policijos, užpildė eismo įvykio deklaraciją“, – 15min.lt žurnalistui sakė sostinės pareigūnai.

Penktadienio rytą Vilniaus apskrityje užregistruoti ir penki eismo įvykiai, per kuriuos nukentėjo žmonių. Vilniaus rajone, Riešėje, automobilis BMW partrenkė ir sužalojo dviratininką.

Vilniaus rajone, Rudaminoje, automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Yra sužeistųjų. Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone, automobilis partrenkė moterį. Per avariją Trakų rajone, kelyje Vilnius–Trakai, tiap apt nukentėjo žmonių.  O Vilniuje, Laisvės prospekte, ant viaduko, kertančio T.Narbuto gatvę, susidūrė daugiau nei trys automobiliai. Čia irgi buvo nukentėjusių žmonių.

Skaitytojas Tomas redakciją informavo, kad masinė avarija įvyko ir slidžiame kelyje Kaunas–Jonava, ant viaduko. Susidūrus keliems automobiliams, eismas keliu viena kryptimi buvo visiškai užblokuotas, todėl policija buvo priversta automobilius kreipti į priešingos krypties eismo juostą.

O skaitytojas Darius, važiuojantis iš Vilniaus į Panevėžį, pranešė, kad ir šieme greitkelyje gausu avarijų. Jis teigė eismo įvykių matęs jau ne vieną, nors nuo sostinės nuvažiavęs dar tik 50 km.

„Yra labai slidu. Ypač ant viadukų. Jau suskaičiavau mažiausiai penkias avarijas. Panašu, kad visos jos techninės, neatrado, kad būtų nukentėjusių žmonių“, – sakė skaitytojas Darius.

Automobilių kelių direkcija praneša, kad rytą, 7–8 val., pragiedrėjus rytinėje šalies dalyje keliuose susiformavo plikledis. Kai kurie kelių ruožai, o ypač ant tiltų ir viadukų, apledėjo ir tapo slidūs.

Vilniaus ir Kauno apskrityse slidūs kelių ruožai buvo barstomi, praneša Automobilių kelių direkcija.

 

 

{15min}

 

NUORODA