79 cm ūgio kinas – gyvas optimizmo pavyzdys

Balsas.lt

 Kinas, kurio visa apatinė kūno dalis buvo amputuota  pervažiavus traktoriui, nustebino savo chirurgus visiškai pasveikdamas. Pengas Shuilinas (37) beveik du metus praleido vakarų Kinijos ligoninėse kentėdamas kiekvieno, gyvybiškai svarbaus, organo transplantacijas.

 

Dabar P. Shuilinas, kuris atidarė savo parduotuvę pavadinimų „Half Man-Half Price Store“ (Pusė žmogaus – pusė kainos – Balsas.lt), yra visiškai pasveikęs ir morališkai atsigavęs, kad net yra naudojamas kaip pavyzdys kitiems amputacijos laukiantiems žmonėms.

 

Beveik 79 centimetrų vyras gali judėti tik vežimėlyje, tačiau jo optimizmas stebina ne tik gydytojus, bet ir kitus žmones amputuotomis galūnėmis. Todėl P.Shuilinui atiteko „mokytojo“ vaidmuo – jis skaito paskaitas apie tai, kaip atsigauti po amputacijos ne tik fiziškai, bet svarbiausia morališkai.

 

„Mes neseniai patikrinome jo fizinę būklę ir jis, pasirodo, yra daug labiau fiziškai pasirengęs nei dauguma sveikų jo amžiaus vyrų. Jis yra nuostabus ne tik todėl, kad atspindi stiprybę, bet kartu jis yra vienintelis žmogus išgyvenęs amputavus tiek daug kūno. Medikai tikrai gerai juo rūpinosi, tačiau jo gyvybingumo paslaptis – jis niekada nepraranda ūpo,“ – sakė ligoninės viceprezidentas Lin’as Liu.