SEKMADIENIO RECEPTAS
Viščiukas „tabaka”
Jums reikės:
* mažas viščiukas
* 1 šaukštas sviesto
* 1 šaukštas grietinės
* druskos pagal skonį
* 1 skiltelė česnako
* salotų lapelių
Gaminimas:
Viščiukas nuvalomas, išdarinėjamas, nuplaunamas, išilgai perpjovus jo krūtinėlę, suplojamas ir pamušamas muštuvėliu. Kojelės sukišamos į šonuose odoje prapjautus plyšelius – kišenėles.
Mėsa iš abiejų pusių pasūdoma, įtrinama grietine, įdedama į keptuvę, paslegiama ir kepama, kol užsideda, šviesiai Viščiukas tabaka plutelė. Prie viščiuko paduodamos lapinės ruda ir smulkintas česnakas. Papildomai galima paduoti ir ryžių.
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt