SEKMADIENIO RECEPTAS

 

Viščiukas „tabaka”

Jums reikės:

   * mažas viščiukas
    * 1 šaukštas sviesto
    * 1 šaukštas grietinės
    * druskos pagal skonį
    * 1 skiltelė česnako
    * salotų lapelių
 
 

Gaminimas:

Viščiukas nuvalomas, išdarinėjamas, nuplaunamas, išilgai perpjovus jo krūtinėlę, suplojamas ir pamušamas muštuvėliu. Kojelės sukišamos į šonuose odoje prapjautus plyšelius – kišenėles.

 

Mėsa iš abiejų pusių pasūdoma, įtrinama grietine, įdedama į keptuvę, paslegiama ir kepama, kol užsideda, šviesiai Viščiukas tabaka plutelė. Prie viščiuko paduodamos lapinės ruda ir smulkintas česnakas. Papildomai galima paduoti ir ryžių.

 

Skanaus!

 

www.infomazeikiai.lt