Amerikietė mažamečius išmainė į kakadu ir pinigus

Valstietis.lt

 JAV Luizijanos valstijoje užfiksuotas beprecedentis atvejis – paaiškėjo, kad vaikų negalėjusi susilaukti sutuoktinių pora „nupirko” du mažamečius, sumokėdami 175 JAV dolerius ir atiduodami egzotišką paukšį, praneša naujienų agentūra AP.
Brendi ir Polas Romerai nuteisti penkeriems metams lygtinai už tai, jog atliko šiuos mainus – augintą paukštį išmainė į penkiametį berniuką ir keturmetę mergaitę. Paaiškėjo, jog 28-erių Brendi ir 46-erių Polas negalėjo susilaukti vaikų.

 

 

Sutuoktiniai sužinojo, kad tolimųjų reisų vairuotoja dirbanti Dona Grynvel nenori auginti savo globotinių – dviejų mažamečių vaikų. Tuomet sutuoktiniai jai esą pasiūlė mainus – atiduoti kakadu ir 175 JAV dolerius už galimybę auginti mažylius.

 

Pranešama, jog sutuoktiniai ir D.Grynvel susipažino tuomet, kai buvo duotas skelbimas laikraštyje. Sutuoktiniai pranešė, jog pardavinėja kakadu. Minėtą skelbimą perskaičiusi D.Grynvel nusprendė, jog už pauktį ir dar šiek tiek pinigų galėtų atiduoti vaikus.

 

D.Grynvel nėra mažamečių tikroji motina – ji yra vaikų globėja. Mažamečių tėvai gyvena asocialiai. Tyrėjai yra nustatę, kad biologiniai tėvai mažylius yra tvirkinę ir fiziškai žaloję. Tiesa, ir D.Grynvel biografija nėra švari – ji ne kartą buvo policijos sulaikyta už plėšimus, grobimus ir vagystes.

 

Sutuoktiniai pareigūnams tvirtino, kad tenorėjo suteikti pastogę dviems mažamečiams, kuriais D.Grynvel nenorėjo rūpintis. Ir sutuoktinių porai, ir D.Grynvel buvo pateikti kaltinimai dėl prekybos vaikais. Vaikų globėja neigia savo kaltę. Šiuo metu D.Grynvel yra paleista į laisvę už užstatą. Teismas, kuriame ji bus teisiama, prasidės lapkritį.