15 priežasčių, kodėl nereikėtų skubėti kurti šeimos

Alfa.lt

 Turbūt ne vienai merginai ar moteriai teko patirti nelabai malonų jausmą: jūs draugaujate su vyru jau ne vienerius metus, atrodo, viskas tarp jūsų gerai, sutariate, nesipykstate, tačiau jis net užuominomis neužsimena, kad norėtų jus vesti.

 

1. Jei vyras nesubrendęs šeiminiam gyvenimui, jis nersis iš kailio išsisukinėdamas nuo atsakomybės ir pareigų, daugiau laiko ir dėmesio skirdamas savo asmeniniam poilsiui ir pramogoms. Taip yra dėl to, kad vyras nepripratęs, jog staiga ant jo pečių gultų buities problemos. Todėl geriau susirasti žmogų, kuris bus pasiruošęs dalytis su jumis šiomis pareigomis.

 

2. Jei vyras piktnaudžiauja alkoholiu ar narkotikais, su tokiu susidėjus gyventi – nepatikima ir pavojinga.

 

3. Vyras labai daug laiko praleidžia su draugais, nes jiems vedybos – tai neištikimybė savo vyriškam „aš“ ir ištikimiems draugams. Jie galvoja, kad po vedybų šėlti su draugais ar kiekvieną savaitgalį praleisti su jais prie alumi nukrauto stalo nebepavyks. Tokiais atvejais reikėtų išsiskirti su juo arba laukti, kol visi jo draugai ves.

 

4. Vyras materialiai neapsirūpinęs. Jei moteris gyvena susidėjusi su vyru ir nekreipia dėmesio į menką jo atlyginimą, tai iš teisėto vyro, juo labiau vaikų tėvo, ji tikisi, kad jis daug uždirbs, bent jau daugiau nei ji pati.

 

5. Jei kyla abejonių dėl tinkamo būsimo sutuoktinio pasirinkimo. Jai malonu būti kartu su tuo žmogumi, bet nuoširdžiai pamilti jai trukdo pojūtis, kad „jos žmogus“ dar ne tas, o kažkur jos laukia kitur. Tokiu atveju jai geriau būtų neskubėti.

 

6. Kartais mergina dvejoja tekėti ar ne, prisižiūrėjusi savo tėvų ar pažįstamų pavyzdžių, kai jie nuolat bardavosi, konfliktuodavo, o po kiek laiko santuoka subyrėdavo.

 

7. Vyrai labai bijo prarasti laisvę. Jei tai dar neišsilakstęs „berniukas“ – viskas suprantama, o jei tai – jau subrendęs vyras, vertėtų labai gerai pagalvoti, ar iš viso verta už tokio tekėti.

 

8. Dažnai jauni vyrai sako, kad pirmiausia reikia baigti mokslus, susirasti gerą darbą, pasiekti karjeros aukštumų, turėti bent kažkokį materialinį pagrindą, kad galėtų ne tik išlaikyti šeimą, bet ir pakankamai aprūpinti savo vaikus, kad jiems nieko netrūktų. Gal tai ir teisingas požiūris. Tačiau jei vyras sako, kad ves po to, kai baigs po kelių mėnesių vieną svarbų projektą, o paskui pasakys, kad staiga gavo labai svarbų užsakymą, kurio vertė vos ne milijonas litų, o paskui vėl ir vėl… Kaip jūs reaguosite? Laikas eina, gražių vilčių teikiantys pažadai neišpildomi ir apskritai nieko šviesaus nematyti. Tai gali reikšti tik viena: jis jūsų niekados neves!

 

9. Kai kurie vyrai labai abejingi vedybų ceremonijai, manydami, kad tai nieko nekeičia tarpusavio santykiuose. Tai kodėl tada gaišti laiką ir paleisti vėjais krūvas pinigų. Beje, su tokiu vyro argumentu mergina susitaiko gana lengvai.

 

10. Kai kurie vyrai kaip velnias kryžiaus bijo atsakomybės ir įsipareigojimų. Todėl tikėtina, kad jis nepasirengęs būti pavyzdingu vyru. O draugaujant ar gyvenant „sumetus skudurus“, išlieka laisvės pojūtis. Kitaip tariant, jis niekam nėra skolingas, neįsipareigoja ir apskritai niekam nieko neprivalo.

 

11. Vyrui lengviau įsivaizduoti, kad mergina gali būti jo draugė, bet ne žmona. Todėl reikėtų iš pradžių nusistatyti savo prioritetus ir tarpusavio santykių netolimos ateities viziją.

 

12. Išsiskyręs vyras bijo pakartoti savo klaidą, todėl jis linkęs ilgai tyrinėti moterį, kol nuspręs ją vesti. Todėl tikėtina, kad iš pradžių jums gali tekti pagyventi nesusituokus, kad jis galėtų įsitikinti, jog jūs daug kuo skiriatės nuo pirmosios žmonos. Tada ir konfliktų šeimoje bus gerokai mažiau. Išsituokusį vyrą spausti eiti prie altoriaus – bergždžias darbas. Jei jis iš tikrųjų jus myli, tiesiog duokite laiko ir jis pats pasiūlys jums tai.

 

13. Kartais vyrai mėgsta patikrinti ne tik savo, bet ir moters jausmus. Jam malonu leisti su ja laiką, mylėtis, tačiau vesti neskuba arba nenori. Jei šis reikalas užsitęsia pernelyg ilgai, vertėtų susimąstyti, ar jums reikalingas toks žmogus, ar jis iš tikrųjų myli jus, o jūs jį.

 

14. Nelygi socialinė ir materialinė sutuoktinių padėtis (vyro nenaudai) iš dalies gali būti ir nelaimingos santuokos pagrindas, nes greta finansiškai nepriklausomos savo žmonos vyras jaučiasi menkas ir niekam tikęs.

 

15. Vyras dažnai galvoja: o kodėl aš turėčiau kažką keisti, jei ir taip man gerai? Tačiau jei ir jūs kartais pagalvojate tą patį, gal iš tikrųjų neverta nieko keisti.