Pakartotina protesto akcija prieš nekontroliuojamą danų kiaulių kompleksų plėtrą Lietuvoje


Šį šeštadienį Mažeikuose rengiama protesto akcija dėl galimai grėsmingos danų valdomų kiaulių kompleksų plėtros Lietuvoje.

Akcijoje dalyvaus Mažeikių savivaldybės atstovai, Žemaitijos baikeriai, Žemaitijos krašto draugija, Mažeikių turistų klubas, medžiotojų – žvejų draugijos atstovai, Mažeikių miesto ir rajono, kaimų bendruomenių, kaimyninių rajonų gyventojai, ūkininkai, Radviliškio rajono, Šiaulėnų miestelio gyventojai.

 

„Norime atkreipti visuomenės, politikų, atsakingų institucijų dėmesį į nekontroliuojamą danų kiaulių augintojų veiklą ir plėtrą Mažeikių rajone ir Lietuvoje. Į visišką Sveikatos, Aplinkos, Žemės Ūkio ministerijų nekompetenciją šiuo klausimu ir viešo intereso nepaisymą”, – teigė akcijos organizatoriai Stanislovas Skurvydas ir Vaidotas Jermolavičius.

 

Akcijos metu dalyviai susitiks su kiaulių komplekso „Bugenių Agro“ savininku Ervin Nissen ir kitais įmonės vadovais.

 

„Kadangi anksčiau įvykusių piketų, protesto akcijų metu naudoti plakatai buvo visiškai neveiksmingi, todėl šio renginio metu naudosime kuokas, šakes, kūjus, beisbolo lazdas ir kitas priemones, – nurodė protestuotojų atstovai. – Tikimės, kad riaušės nekils”.

 

www.infomazeikiai.lt