SEKMADIENIO RECEPTAS
Kepta ant grotelių lašiša su pomidorų padažu
Jums reikės:
4 lašišų žuvies kepsnių (apie 200 g kiekvienas).
Sausam lašišos marinatui:
4 arbatinių šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių,
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero,
1 arbatinio šaukštelio malto cinamono,
½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
druskos (pagal skonį).
Padažui:
apie 0,5 kg pomidorų,
2 šaukštų susmulkintų šviežių bazilikų lapelių,
2 šaukštų susmulkintų šviežių petražolių lapelių,
2-3 sutrintų česnakų skiltelių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos.
Paruošimas:
Mažame dubenėlyje sumaišyti visus lašišos marinavimui skirtus prieskonius.Paruoštus lašišų gabalus iš abiejų pusių įtrinti prieskonių mišiniu. Padažui dubenyje sumaišyti smulkiai supjaustytus pomidorus, susmulkintus bazilikų ir petražolių lapelius, sutrintą česnaką, alyvuogių aliejų ir druską. Grilio groteles lengvai patepti aliejumi, dėti lašišų kepsnius, uždengti ir kepti po 4 min. iš kiekvienos pusės. Iškeptą žuvį tiekti su paruoštu padažu. Šiuo aštriu prieskonių mišiniu galima įtrinti ir kitas riebias žuvis, kiaulienos mėsą, vištieną.
SKANAUS!