Odos priežiūros dienotvarkė

 Mokslininkai ištyrė, jog mūsų odą reikia prižiūrėti pagal tam tikrą dienotvarkę. Neužtenka ryte nuprausti ją vandeniu, o vakare nuvalyti makiažą ir eiti miegoti. Todėl, jei norite gražios ir skaisčios odos, savo dienotvarkę derinkite prie odos dienotvarkės ir taip neleisite odai per greitai pasenti.

 

8.00 val. normalizuojasi visi medžiagų apykaitos procesai, tad oda yra visiškai pasirengusi pasisavinti visas maistines medžiagas. Oda bus jums dėkinga, jei šiuo paros metu ją nuvalysite ir tonizuosite.

 

10.00-12.00 val. maksimaliai suaktyvėja kraujotaka, o skausminiai pojūčiai susilpnėja, todėl šiuo paros metu naduinga yra odą pamasažuoti.

 

Įpusėjus dienai, dar nejaučiame nuovargio, tačiau mūsų organizmas jau būna pavargęs, kraujotaka sulėtėjusi, arterinis spaudimas sumažėjęs. Dėl to mūsų oda atrodo suglebusi  ir pablyškusi. Norėdamos pagerinti odos išvaizdą, tarp 13.00 – 15.00 val. stenkitės rasti laiko poilsiui, trumpai nusnūskite ar pasivaikščiokite gryname ore.

 

18.00 – 20.00 val. oda vėl suaktyvėja, jos ląstelės vėl aktyviai dalijasi, todėl šiuo paros metu naudinga atlikti įvairias grožio procedūras.

 

20.00 – 22.00 val. organizmas stengiasi atsikratyti per dieną sukauptų kenksmingų medžiagų, tad jei turite galimybę, apsilankykite pirtyje, saunoje, arba švariai nusiprauskite duše. Po bet kurios procedūros odą patepkite naktiniu kremu.

 

22.00 val. organizmas yra pasiruošęs miegui, todėl visus likusius darbus vertėtų atidėti rytdienai.

 

www.ledi.lt