Daiktų žymėjimas saugo nuo vagystės!

Blogėjanti ekonominė situacija, augantis nedarbo lygis – tai pagrindinės priežastys, įtakojusios vagysčių skaičiaus didėjimą šių metų pradžioje. Tai skatina ieškoti veiksmingų ir efektyvių priemonių, galinčių apsaugoti turtą. Viena iš tokių priemonių – daiktų žymėjimas, kuris ne tik saugo daiktą nuo vagystės, bet ir vagystės atveju sudaro didesnę galimybę, sugrąžinti jį savininkui.

 

Daiktai žymimi specialiu žymekliu. Juo įrašomas individualus kodas, kurio nepamatysi plika akimi. Šis užrašas matomas tik pašvietus specialiu spinduliu. Ne mažiau veiksmingą ir vagis atbaidantį poveikį turi ant pažymėtų daiktų užklijuojamas lipdukas su užrašu „Paženklinta, nevogti!“. Ženklinti rekomenduojame tuos daiktus, kurie vagiami dažniausiai: mobiliuosius telefonus, kompiuterinę, garso ir vaizdo techniką bei dviračius.

Daiktų žymėjimas yra nemokamas. Juos pasižymėti gali visi pageidaujantieji. Dėl išsamios informacijos, darbo dienomis nuo 8.00 iki 17.00 val., galite kreiptis į Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrį (Gamyklos g. 36) tel. (8-443) 980 80 arba 981 50 (budėtojas). Gyventojams pageidaujant, apylinkės inspektorius, suderinus laiką, gali atvykti ir daiktus pažymėti namuose.

 

www.infomazeikiai.lt