D.Zvonkus apkaltintas išžaginimu. J.Liesis: Reikalinga atsakinga reakcija

Vilniausdiena.lt

Pikantiškomis reklaminėmis akcijomis garsėjanti Deivydo ir Natalijos Zvonkų šeima – vėl dėmesio centre. Pareigūnai tiria, ar pagrįstas pareiškimą parašiusios merginos skundas neva D.Zvonkus ją išžagino. Vilnaisu policijai pareiškimą parašiusi mergina teigia, kad ji buvo išžaginta praėjusį savaitgalį. Moterų dėmesio nevengiantis D.Zvonkus dar neapklaustas, kardomoji priemonė jam taip pat nepaskirta. Apie tai gali būti sprendžiama šiandien.

 

Policijos tyrimą kuruojančios Vilniaus apygardos prokuratūros skyriaus vadovė Rita Aliukonienė tikino nekomentuosianti tyrimo eigos. Ji teigė įsitikinusi, kad dar šią savaitę paaiškės, ar merginos pareiškimas pagrįstas.

 

„Galite skambinti kitos savaitės pradžioje. Manau, šią savaitę padirbėję, netrukus jau žinosime daugiau“, – tikino tyrimo detalių nesutikusi išduoti prokurorė.

 

Šiandien iki pietų D.Zvonkus telefono nekėlė. Jo žmona N.Zvonkė atsisakė komentuoti jos sutuoktiniui mestus kaltinimus.
Deivydo mama, garsi Klaipėdos žurnalistė, Janina Zvonkuvienė, paklausta, ar žino apie kaltinimus sūnui, taip pat buvo lakoniška.
„Nesąmonė. Taip ir parašykite, aš nieko nežinau ir nesuprantu, apie ką kalba“, – trumpai pasakė J.Zvonkuvienė.

 

Manoma, kad šiandien D.Zvonkus bendraus su tyrimą atliekančiais pareigūnais. Gali būti, kad šiandien policininkai apklaus ir pareiškėją, kuri raštu teigė buvusi garsenybės išžaginta praėjusį savaitgalį.

 

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato smurtinių nusikaltimų skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriame D.Zvonkus figūruoja kaip įtariamasis išžaginimo epizode.

 

Tačiau kl.lt portalo žiniomis, pareigūnai abejoja pareiškimo autorės teiginiais apie išžaginimą ir mano, kad tai gali būti pareiškėjos fantazijos. Vis dėlto šiuo metu Vilniuje gyvenantis D.Zvonkus bus apklausiamas pagal visas tokiais atvejais numatytas procedūras.
Pareiškimą policijai įteikusi mergina buvo oficialiai įspėta, kad už melagingą pranešimą apie įvykdytą nusikaltimą jai gresia baudžiamoji atsakomybė.

 

Lietuvos baudžiamasis kodeksas išžaginimą priskiria prie sunkių nusikaltimų ir numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų. Tais atvejais, kai išžaginta nepilnametė, įkalinimo terminas gali siekti dešimt metų.

 

D.Zvonkaus ankstyvos jaunystės laikų draugas ir iširusios grupės „Bavarija“ vokalistas Vilius Tarasovas tikino netikintis kaltinimais.
„Visiška nesąmonė. Dabar esame „Rožių kerų“ filmavime. Visi čia diskutuojame šia tema. Pirma reakcija buvo – kas kas, bet D.Zvonkus to tikrai nedarė. Toks nekaltas meškiukas… Visiška nesąmonė. Aš tai manau, kad tai dar viena reklaminė akcija.

 

O tas kreipimasis į policiją tik dar labiau ją sustiprina. Nenustebčiau jei paskui viskas taip ir paaiškėtų, nes jie visokias reklamines akcijas rengia. Bet jei tai rimta, tada tai – nesąmonė. Jokių rimtų dalykų iš jų šeimynėlės nesitikiu. Man jie visada asocijuojasi su skandalais: susitikimai su buvusiomis draugėmis, vieši santykių aiškinimaisi eteryje, kai jis su savo Marija buvo nusifotografavęs.

 

Todėl mano pirma mintis buvo, kad tai dar viena reklaminė akcija apie tai, kaip jie neištikimi vienas kitam. Bet jei tai tikrai rimta, tai neįtikėtina. Su Deivydu nekalbėjau. Tik Lietuvos televizijoje šiandien apie tai sužinojau. Kiek merginos su mumis bendraudavo, jos visada sakydavo, kad Deivydas mandagus, turi humoro jausmą, su juo įdomu pakalbėti.

 

Niekada nieko panašaus nebuvo išlindę. Todėl labai sunku būtų tuo patikėti. Ir pirma reakcija buvo, kad tai reklama. O jei rimta, tai panašiau į netiesą. Mano tokios dvi versijos“, – savo abejonėmis dalijosi V.Tarasovas.

 

Trečiasis grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis iki šio ryto nebuvo girdėjęs apie D.Zvonkų užgriuvusius kaltinimus.

 

„Manau, tai pernelyg subtilus reikalas. Esu įsitikinęs, kad visi, kas yra šalia, turi palaikyti Deivydą ir tuo labiau tą merginą. Reikalinga atsakinga reakcija. Pirmiausiai, tai yra teisėsaugos reikalas ir būtini šitų dviejų asmenų komentarai. Todėl, nieko nežinant, mano vertinimai būtų priešlaikiniai ir labai neatsakingi.

 

Šioje situacijoje neatsakingumas turėtų būti mažiausiai reikalingas, – atsargiai kalbėjo J.Liesis. – Tikrai pažįstu Deivydą, todėl neįsivaizduoju, kas turėtų įvykti, kad patikėčiau tuo. Bet pirmiausiai noriu pažymėti, kad tai teisėsaugos organų reikalas, o bet kokia aplinkinių reakcija, nežinant visų aplinkybių, yra neatsakinga. Svarbu, kad pareigūnai dirbtų patikimai ir viską išsiaiškintų“.