Įdomūs faktai apie vyrus ir moteris

Kaip manote, kieno geresnis humoro jausmas – vyrų ar moterų? O kas greičiau bėga ar dažniau staiposi prieš veidrodį? Pateikiame keletą įdomių faktų apie vyrų ir moterų skirtumus.

Kurie sudėtingesni? Mokslininkai įrodė, kad moterų chromosomų sandara sudėtingesnė nei vyrų. Moterys turi dvi vienodas lytines chromosomas XX. Vyrai turi lyties chromosomas XY. Taigi X lytinė chromosoma yra moteriška, o Y – vyriška. Lyties chromosoma kiaušinėlyje visada yra moteriška (X). Vyro sėklos ląstelė turi arba X, arba Y chromosomą, nuo ko ir priklauso vaiko lytis.

 

Bėda ta, kad Y chromosoma genetiškai yra neaktyvi, o X chromosoma – genetiškai aktyvi. Taigi išeitų, kad moterys turi dvi genetiškai aktyvias chromosomas, o vyrai – tik vieną. Tikriausiai sutiksite, kad dvi genetiškai aktyvių chromosomų kombinacija yra sudėtingesnė.

 

Kas turi geresnį humoro jausmą? Stanfordo universiteto (JAV) mokslininkai nustatė, kad moterys labiau nei vyrai gilinasi į dalykus, iš kurių juokiasi.

 

Tyrėjai grupei vyrų ir moterų davė peržvelgti krūvą juokingų karikatūrų ir kai jie tai darė, stebėjo jų smegenų veiklą. Tyrimas atskleidė, kad kai vyrai žiūrėjo karikatūras, jų smegenys buvo daug mažiau aktyvios nei moterų. Vyrai tikėjosi, kad karikatūros bus juokingos, ir dėl to pradėjo juoktis anksčiau nei tikėtasi. Tuo tarpu moterys daug labiau įsigilino į paveikslėlius ir mėgavosi juos vartydamos.`

 

Kas greičiau bėga? Pastebėta, kad skirtumas tarp to, kaip greitai vyrai ir moterys įveikia 100 metrų atstumą, mažėja. Jei ši tendencija išliks, 2156 metų Olimpinėse žaidynėse moterys aplenks vyrus 100 metrų bėgimo rungtyje.

 

Kas dažniau prausiasi? Net 90% moterų nusiplauna rankas, išėjusios iš viešojo tualeto. Tą patį daro tik 75% vyrų. Kita vertus, kitas tyrimas parodė, kad 70% vyrų kasdien prausiasi po dušu. Tai daro tik 57% moterų.

 

Nors vyrai mažiau rūpinasi švara nei moterys, jie turi mažiau bakterijų. Kolorado universiteto (JAV) mokslininkai atliko eksperimentą, kurio metu tyrė bakterijas, esančias ant studentų rankų. Jie nustatė, kad ant kiekvieno žmogaus rankų gyvena vidutiniškai apie 150 rūšių bakterijų. Tačiau labiausiai nustebino tai, kad ant moterų rankų rasta dvigubai daugiau skirtingų rūšių bakterijų nei ant vyrų rankų, nors moterys ir dažniau plauna rankas.

 

Kam sunkiau palikti tėvų namus? Tyrimas atskleidė, kad 14% 25-34 metų amžiaus vyrų gyvena su tėvais, ir tik 8% 25-34 metų amžiaus moterų dar vis gyvena su tėvais.

 

Kas didesni pamaivos? Moteris vidutiniškai praleidžia dvejus metus per savo gyvenimą žiūrėdama į veidrodį. Palyginti vyrai praleidžia tik apie šešis mėnesius. Tai nereiškia, kad vyrai rečiau staiposi prieš veidrodį. Tiesiog moterys užtrunka ilgiau, kol pasidaro makiažą.

 

Kas daugiau kalba? Moterys per dieną pasako apie 7 tūkstančius žodžių, kai vyrai išlemena vos 2 tūkstančius.

 

Pasaulyje yra daugiau hyperaktyvių berniukų ar hyperaktyvių mergaičių? Hiperaktyvių berniukų yra daugiau nei hyperaktyvių mergaičių. Tačiau hyperaktyvūs berniukai augdami tampa mažiau energingi, ko negalima pasakyti apie mergaites.

 

Kas labiau kompleksuoja dėl svorio? Kai kurie tyrimai rodo, kad storesni vyrai jaučiasi laimingesni nei liesesni. Kitaip yra su apkūniomis moterimis.

 

Šaltinis: darnipora.lt

 

{parasas}