Meduolinė eglutė

Tešlai reikės:

200 g sviesto;

4 kiaušinių trynių;

1 kiaušinio;

200 g miltinio cukraus;

200 g grietinės (30 %);

200 g medaus;

30 g kepimo miltelių;

700-800 g miltų;

po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų.

 

Glajui reikės:

 

2 kiaušinio baltymų;

2 stiklinių miltinio cukraus.

 

Gaminimas               

 

Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.

 

Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.

 

Glajui suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.

 

{parasas}