Meduolinė eglutė
Tešlai reikės:
200 g sviesto;
4 kiaušinių trynių;
1 kiaušinio;
200 g miltinio cukraus;
200 g grietinės (30 %);
200 g medaus;
30 g kepimo miltelių;
700-800 g miltų;
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų.
Glajui reikės:
2 kiaušinio baltymų;
2 stiklinių miltinio cukraus.
Gaminimas
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.
Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.
Glajui suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.
{parasas}