„Facebook“ įdiegė video pokalbių galimybę

„Facebook“ paskelbė apie savo partnerystę su interneto telefonijos kompanija „Skype“. Populiariausias pasaulio socialinis tinklas pasipildys video pokalbio priedu.

Analitikai teigia, kad tai tėra atsakas „Google+“ socialiniam tinklui, kuris jau turi tokią funkciją. Daugelis sutinka, kad video pokalbių galimybė bet kokiam socialiniam tinklui yra tiesiog būtina.

 

Tai nėra pirmas kartas, kada „Skype“  ir „Facebook“  „sukirto rankomis“ – pastarajame, jau yra įdiegta žinučių sistema naudojanti „Skype“ principus. Be to, kompaniją „Skype“ neseniai nupirko „Microsoft“, kuri valdo ir nemažą dalį „Facebook“ akcijų.

 

Naująją paslaugą oficialiai paleido pats įkūrėjas Markas Zuckerberg‘as. Pristatymo metu taip pat buvo paminėta, kad „Facebook“ jau turi daugiau nei 750 mln. vartotojų, nors M. Zuckerbergas pernelyg nesidžiaugė skaičiais ir teigė, kad dabar socialinio tinklo augimas daugiau priklauso ne nuo vartotojų skaičiaus, o nuo informacijos kiekio kuriuo jie dalinasi (nuotraukos, video, nuorodos ir pan.).

 

Manoma, kad netolimoje ateityje „Facebook“ turėtų pasipildyti ir kitomis „Skype“ funkcijomis.

 

{diena2}