Ispanijos žurnalistai sužavėti Lietuva

 

 Kaip jau tapo įprasta, per paskutinius ketverius metus gegužės pabaigoje Lietuvoje ir vėl lankėsi žurnalistų grupė iš Ispanijos. „Ispanų programa Lietuvoje buvo labai įtempta: per šešias dienas jie apsilankė ne tik Lietuvos sostinėje ir Trakuose, bet ir susipažino su Kauno, Birštono bei Lietuvos pajūrio turizmo galimybėmis“, – pasakoja Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje direktorius Raimundas Michnevičius.

 

Visi Lietuvoje apsilankę ispanų žurnalistai vienbalsiu tvirtino, kad tai, ką pamatė Lietuvoje, juos maloniai nustebino. „Prieš važiuodama į šią Baltijos valstybę turėjau ne tk daug informacijos apie Lietuvą. Dabar žinau ir parašysiu savo straipsniuose, kad Lietuvoje yra gerai išvystyta infrastruktūra, čia nuostabi gamta, puikūs viešbučiai, o žmonės – vieni nuoširdžiausių, kuriuos man teko sutikti svetur“,- sako žurnalistė Concha Pelayo.

 

Kasmet Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos bei Barselonoje veikiančio Lietuvos turizmo informacijos centro kvietimu mūsų šalyje apsilanko 10-15 žurnalistų iš Ispanijos. „Už pagalbą organizu

ieojant ispanų žurnalistų turą po mūsų šalį labai norėčiau padėkoti įvairių Lietuvos miestų turizmo informacijos centrams, viešbučiams, kavinėms, aviakompanijai „Airbaltic“. Tik visų mūsų bendrų pastangų dėka pavyko deramai priimti ispanų žurnalistus Lietuvoje“,- džiaugiasi R. Michnevičius.

 

Šiais metais Turizmo departamento ir turizmo informacijos centrų užsienyje iniciatyva surengti 27 užsienio žurnalistų pažintiniai turai į Lietuvą, mūsų šalį aplankė žiniasklaidos atstovai iš 16 Europos valstybių. Daugiausiai užsienio žurnalistų turų, kurių metu pristatomos mūsų šalies turizmo galimybės, laukiama birželio ir liepos mėnesiais.

 

www.infomazeikiai.lt