Ar pateks Mažeikiškiai į projektą "Misija Sibiras‘09"

Itin didelį susidomėjimą visuomenėje sukelusio jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projekto „Misija Sibiras‘09” organizatoriai, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), visus jaunus žmones ragina paskubėti ir pildyti atrankos anketas į vasarą vyksiančią ekspediciją po lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibire. Atranka vyks tik iki gegužės 18 dienos!


Anketą galite rasti tinklapyje www.misijasibiras.lt. Įvertinus anketas bus atrinkta grupė žmonių, kuri išsiruoš į bandomąjį žygį Lietuvoje. Jį įveikę jaunuoliai liepą vyks į sudėtingą ir daug išbandymų žadančią ekspediciją Sibiro regione. Kartu su jaunais projekto dalyviais į ekspediciją išsiruoš ir vienas iš gerai žinomų pramogų pasaulio žmonių.

Anketas kviečiami pildyti visi jauni žmonės, galintys pagrįstai motyvuoti savo norą vykti į ekspediciją ir atsakingai prisidėti prie projekto tikslų įgyvendinimo bei jos rezultatų viešinimo. Žygis Sibire vyks šią vasarą ir truks apie pusantros savaitės. Didžiąją laiko dalį dalyviai gyvens palapinėse, laukinės gamtos sąlygomis, daugybę kilometrų keliaus pėsčiomis, kartu su savimi nešdami kuprines.

Kartu su ekspedicijos dalyviais į Sibirą šiemet vyks ir profesionali filmavimo grupė. Jie fiksuos projekto „Misija Sibiras‘09” dalyvių išgyvenimus, gyvenimo Sibire realybę, pokalbius su ten gyvenančiais lietuviais.

„Šis projektas tai galimybė jauniems žmonėms parodyti patriotiškumą ir pilietiškumą, bei savo pavyzdžiu skatinti bendraamžius domėtis šalies praeitimi, priminti visuomenei laisvės kainą,” – sako projektą rengiančios LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

LiJOT jau surengė 5 sėkmingas ekspedicijas į Sibirą 2006-2008 m. Ekspedicijų metu jaunimas sutvarkė apie 50 lietuviškų kapinių, susitiko su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis. Susipažinti su ankstesnių metų projektų rezultatais galima tinklapyje www.misijasibiras.lt.

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija