VMI kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

 

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad šiandien institucijos viršininkas Modestas Kaseliauskas kreipėsi į LR Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti, kokiomis aplinkybėmis dalis konkrečios informacijos iš ikiteisminiam tyrimui, kurį atlieka STT, pateiktos medžiagos pateko žiniasklaidos atstovams. VMI vadovas taip pat prašo prokurorų leidimo atsakyti į žiniasklaidos užduotus klausimus, siekiant užtikrinti institucijos veiklos atvirumą bei skaidrumą, nes fragmentiškos informacijos paskleidimas iškreiptų realią situaciją.

VMI, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimai pažeistų viešųjų pirkimo procedūrų, vakar (gegužės 6 d.) sulaukė žiniasklaidos atstovų klausimų, kuriuose yra konkreti informacija iš dokumentų, pateiktų tyrimą atliekančioms institucijoms.

„Siekiame visuomenei atsakyti į visus iškeltus klausimus, neturime ko slėpti, tačiau be prokurorų leidimo negalime to padaryti, o fragmentiškos informacijos paviešinimas iškreiptų realią situaciją. Institucija įsprausta į kampą: žiniasklaidos atstovai pateikė konkrečius klausimus, į juos norime ir galime atsakyti, tačiau tik gavę prokurorų sutikimą“, – teigia VMI viršininkas.

VMI pažymi suteiksianti visą informaciją, dominančią žiniasklaidą bei visuomenę, gavusi leidimą. Jau anksčiau institucija pabrėžė bendradarbiausianti su tyrimą atliekančiomis institucijomis, siekdama, kad kuo greičiau būtų atsakyta į visus klausimus, užtikrinant skaidrią institucijos veiklą, kuriai buvo mestas šešėlis.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.