Pasaulyje skelbiama gripo pandemija

Valstietis.lt

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį pranešė šios organizacijos narėms, jog pirmą kartą po 40 metų skelbiama kiaulių gripo pandemija – arba šeštoji gripo plitimo fazė, pranešė diplomatiniai šaltiniai. Taip nutarta pasitarus su mokslininkais, kai kiaulių gripas užregistruotas jau 74 šalyse.

Oficialaus PSO generalinės direktorės Margaret HCan pareiškimo dar laukiama. Iš pradžių ji tai praneš diplomatams Ženevoje, bet pareigūnai ir diplomatiniai šaltiniai jau tvirtina, kad sprendimas priimtas skelbti didžiausią gripo plitimo mastą – pandemiją.

 

PSO vadovė Margaret Chan „patvirtino, kad mes turėsime pereiti į šeštąją fazę”, – sakė JAV diplomatas pasibaigus jos susitikimui su ambasadoriais Ženevoje. Egipto diplomatas pridūrė, jog PSO vadovė sakiusi „nepulkite į paniką, bet ir nenusiraminkite per daug”.

 

Tą pačią žinią, jog PSO skelbia gripo ligos šeštąją paskutinę fazę, patvirtino ir Švedijos vyriausybė. „PSO pakėlė (gripo) lygį iki šeštosios fazės”, – sakė žurnalistams per spaudos konferenciją Švedijos sveikatos ministrė Maria Larsson.

 

www.valstietis.lt