Top 10: kaip išlaikyti santykių „šviežumą“

www.alfa.lt

Ilgalaikiai santykiai neišvengiamai šiek tiek apdulka, įsivažiuoja į rutiną ir net tampa nuobodūs. Kaip to išvengti? Askmen.com siūlo dešimt būdų:

10. Surenkite vakarėlį
Viena didžiausių porų klaidų – praleisti visą savo laiką kartu ir pamiršti draugus. Surengę vakarėlį susibendrausite tiek su jos draugais, tiek su jo. Būsite kartu, bet neprisirišę prie vienas kito.
9. Aplankykite naują vietą
Jei nuolatos siurbčiojate kokteilius tame pačiame restorane, jūs neišvengiamai praleisite daug laiko kalbėdami apie tuos pačius dalykus. Išvažiuokite į kitą miestą arba bent jau paieškokite įvairesnių susitikimo vietų: kito klubo, kitos užkandinės. Apsistokite kelioms dienoms viešbutyje ir atrasite, kad net tokios smulkmenos, kaip pasiklydimas tarnybinėse patalpose, atrodys kaip nuotykis.

 

8. Pabūkite atskirai
Jei esate su labai mylimu žmogumi, išsiskirti net dienai yra sunku. Tačiau net įsimylėjėliai turi pasilikti laiko sau, todėl svarbu retkarčiais praleisti dieną atskirai. Tokiu būdu patirsite gaivinantį laisvės jausmą ir tuo pačiu pasiilgsite savo antrosios pusės. Aplankykite draugus kitame mieste arba leiskite partnerei savaitgalį pabendrauti su tėvais. Pabuvę atskirai, jūs dar labiau džiaugsitės akimirkomis, praleistomis kartu.

7. Dovanokite vienas kitam dovanas
Dovana antrajai pusei – ne tik paviršutiniškas meilės įrodymas, tai parodo, kad apie ją galvojate, net kai jos nėra šalia. Nebūtinai pirkite kažką brangaus, svarbiausia išrinkti dovaną, kuria kitas žmogus tikrai džiaugsis. Juk geri siurprizai visada pakelia nuotaiką…

6. Netikėtai ją aplankykite
Antrosios pusės persekioti nereikia, bet retkarčiais be išankstinio susitarimo užsukite pas ją į darbą. Pakvieskite pavalgyti per pietų pertrauką arba tiesiog pasilabinkite. Tokio žingsnio logika panaši į dovanos teikimą: taip jūs parodysite, kad galvojate apie ją, net kai jos nėra šalia. Skirtumas tas, kad šiuo atveju mintis apie mylimąjį paskatino poreikį iš karto jį išvysti – romantiška, ar ne?

5. Eikite į pasimatymus
Net jei gyvenate kartu, toliau planuokite įdomius pasimatymus: vakarienė prabangiame restorane, pasivaikščiojimas paplūdimyje, apsilankymas galerijoje ir t. t. Taip jūs turėsite progą bent vieną kartą per savaitę tapti džentelmenu ir dama.

4. Kartu nusistatykite ilgalaikius tikslus
Susėskite su partneriu ir pasikalbėkite apie savo tikslus (dėl namų, vaikų, darbų ir t. t.) ir kaip jų pasieksite. Dalykitės išmintimi ir nuspręskite, kaip geriausiai pasiekti to, ko norite. Taip pat galite susikurti naujų tikslų, pavyzdžiui, perdažyti svetainę. Tokiu būdu jūs kursite asmeninę ir bendrą ateitį.

3. Išbandykite naujoves miegamajame
Kalbame ne apie naujas slankiojančias spintas, o apie lytinį gyvenimą. Išbandykite tai, ko dar nebandėte, žaiskite ir eksperimentuokite – pastangos tikrai atsipirks.

2. Į šeimą priimkite trečią asmenį
Turime galvoje ne nešvankybes, o kūdikį. Nėra nieko kito, kas taip suartintų du žmones negu rūpinimasis vaiku (aišku, negimdykite vaikų tikėdamiesi „pataisyti“ nevykusius santykius). Jeigu tokiam žingsniui nesate pasiruošę, nusipirkite šunį, katę arba net auksinę žuvelę – bet ką, kuo galėtumėte rūpintis bendromis jėgomis.

1. Atraskite naujoves kartu
Geriausias būdas išlaikyti ilgalaikių santykių „šviežumą“ – nuolatos ieškoti naujovių. Pabandykite kartu išmokti kulinarinių paslapčių, užsiimkite nauju sportu. Užteks net retkarčiais apsilankyti muziejuose arba pakeliauti. Nauji atradimai bus jūsų bendra teritorija, todėl galėsite pasišnekėti ne tik apie nesuplautus indus.