Mažeikiuose svečiuosis žymus stalo teniso žaidėjas Helmutas Lisinas

Gegužės 27 d. į Mažeikius atvyksta mūsų kraštietis, žymus stalo teniso žaidėjas bei jo populiarintojas Helmutas Lisinas, neseniai išleidęs naują knygą „Paauglio skrydis į pasaulio platumas“.

Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje 12 val. jis susitiks su mažeikiškiais. Atvykimo tikslas – ne tik naujos knygos pristatymas, bet ir labdaros akcija.

 

„Skaudu, kai aplinkui matai išlepusį besiblaškantį jaunimą, todėl ir imiesi plunksnos, rodydamas jiems tiesiausią ir teisingiausią kelią į sporto olimpo aukštumas…“,– sako stalo teniso legenda Helmutas Lisinas. Jau antroje savo knygoje (pirmoji – „Džiunglių nenuorama“, 1994) atskleisdamas jaunimui sveiko ir aktyvaus gyvenimo paslaptis, autorius siekia jiems perduoti savo kaip tenisininko ir trenerio patirtį.

 

Helmutas Lisinas, 1960 m. baigęs Mažeikiuose vidurinę mokyklą, studijavo Kūno kultūros instituto pedagogikos fakultete stalo teniso specializaciją. Dar treniruodamasis su savo broliais Mažeikiuose, Stoties g. esančioje sporto salėje jis, būdamas penkiolikos metų, tapo pirmuoju tuometinės TSRS sporto meistru.

 

Šiuo metu jau 21 metus vadovauja profesionaliam Vilniaus stalo teniso klubui „PING-PONG“. Spaudai paruošė per 300 aktualių stalo teniso straipsnių, išrado naują universalų žaidimą „HEL-PONGAS“.

 

Profesionalaus trenerio auklėtiniai – absoliutūs (visose amžiaus grupėse) Lietuvos nugalėtojai. Už aktyvią sportinę veiklą ir stalo teniso žaidimo plėtojimą Helmutas Lisinas apdovanotas Lietuvos valstybės ir vyriausybės Garbės raštais, Sporto departamento, Tautinio olimpinio komiteto, Vilniaus merijos bei Seimo padėkos raštais ir medaliais.

 

Jo auklėtiniai yra dažni Pasaulio, Europos čempionatų dalyviai, Belgijos ir Švedijos festivalių nugalėtojai ir prizininkai. Daugiau nei 15 klubo auklėtinių yra žaidę užsienio klubuose.

 

Kviečiame mažeikiškius į susitikimą su žymiu stalo teniso virtuozu ir spalvinga asmenybe Helmutu Lisinu.

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}