Platelių ežere narai surengė kalėdinį povandeninį žygį

Nardymo entuziastai, trečiadienį surengę paskutinį šiais metais nėrimą į Platelių ežerą, į šią šventinę atrakciją įnešė naujų vėjų.

Šiemet nuspręsta atsisakyti uostamiesčio nardymo klubo „Oktopusas“ dešimtį metų puoselėtos tradicijos į vandenį nardinti papuoštą kalėdinę eglutę. Vietoje jos Kalėdų Seneliais ir nykštukais tapę narai surengė povandeninį žygį.

 

„Galbūt tai, jog dešimt metų iš eilės į Platelius leisdavome eglutes, žmonėms pabodo. Be to, pastaruoju metu sulaukdavome priekaištų, jog neva tai neekologiška, teršiame ežerą, – pokyčių motyvus įvardijo „Oktopuso“ įkūrėjas Arūnas Vainora. – Nors iš tiesų tai būdavo labai graži šventė. Eglutė, kurią mes pastatydavome po vandeniu, išlikdavo žalia bei papuošta mažiausiai dvejus metus. Ir ji suteikdavo daug džiugių įspūdžių tiems žmonėms, kurie Plateliuose nardydavo viduryje vasaros.“

 

Vis dėlto pašnekovas pripažino, jog vienas nardytojas vis tiek neatsispyrė pagundai slapčia panerti su simboline eglute.

 

„Nėrimo pabaigoje jis ištraukė mažytę, kokių 5 sprindžių eglutę ir pasakė, kad jam niekaip neišeina atsisveikinti su šia tradicija. Mes net nepastebėjome, kaip jis ją atsinešė“, – šypsojosi A.Vainora.

 

Kadangi oras buvo itin palankus, šiemečiame šventiniame nėrime dalyvavo net 14 narų iš Klaipėdos bei įvairių Žemaitijos miestų.

 

„Prie senųjų eglučių sušokome Kalėdų Senelių šokį, atseit išgėrėme šampano, žodžiu, po vandeniu džiaugsmingai praleidome gerą pusvalandį“, – nuotaikingą žygį prisiminė pašnekovas.

 

Tradicinio metų pabaigtuves vainikuojančio renginio metu narai nusileidžia maždaug į 6 m gylį. Kaip teigė A.Vainora, toks žiemos nardymas tampa nemenku iššūkiu.

 

„Nedaugelis žmonių gali jame dalyvauti, nes turi būti ir atitinkama apranga, ir įranga, ir patirtis“, – pripažino A.Vainora.

 

{diena2}