Metų knygos rinkimai 2011

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 m. ir jau tapo svarbiu tradiciniu Lietuvos kultūros įvykiu. Šią akciją rengia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, o nuo 2010-ųjų įsijungė Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija.

Akcijos tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą.

 

Akcijos metu skaitytojai iš ekspertų komisijos pasiūlytų knygų išrenka Metų knygas trijose kategorijose: Metų knygą vaikams, Metų knygą paaugliams ir Metų knygą suaugusiesiems.

 

Knygos suaugusiesiems:

 

Alfonsas Andriuškevičius. „Vėlyvieji tekstai“ (Apostrofa);

Romualdas Granauskas. „Trys vienatvės“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla);

Sigitas Parulskis.„Prieš mirtį norisi švelnaus“ (Alma littera);

Undinė Radzevičiūtė. „Baden Badeno nebus“ (Baltos lankos);

Kristina Sabaliauskaitė. „Silva Rerum II“ (Baltos lankos).

 

Knygos vaikams:

 

Kęstutis Kasparavičius. „Mažoji žiema“ (Nieko rimto);

Vytautas V. Landsbergis. „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“ (Dominicus Lituanus);

Violeta Palčinskaitė. „Muzika troliui“ (Nieko rimto).

 

Knygos paaugliams:

 

Gintarė Adomaitytė. „Paklydusi pasaka“ (Gimtasis žodis);

Akvilina Cicėnaitė. „Mano tėtis ir kiti nesusipratimai“ (Alma littera);

Gendrutis Morkūnas. „Iš nuomšiko gyvenimo“ (Nieko rimto).

 

Laureatai tradiciškai apdovanojami Vilniaus knygų mugėje 2012 metų vasario mėnesį. Prizų gali tikėtis ir burtų keliu atrinkti balsavime dalyvavę skaitytojai bei grupes akcijoje dalyvauti organizavę mokytojai ir bibliotekininkai.

 

Ūkio banko bei Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacijos pastangomis bibliotekoms, pateikusioms paraiškas, nupirkta 623 komplektai akcijos „Metų knygos rinkimai 2011“ knygų. Jas gavo ir Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius, Mažeikių miesto Naftininkų, Mažeikių rajono Sedos, Viekšnių ir Palnosų filialai.

 

Visus jau apsisprendusius, kam atiduoti savo balsą, kviečiame balsuoti svetainėje http://metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt/index.php?1852296295 arba elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt. Galima siųsti ir laišką adresu „Metų knygos rinkimams“, Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, LT – 01504 Vilnius.

 

Mažeikių raj. viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}