Mažeikių rajono ir miesto jaunieji policijos rėmėjai pasižymi išradingumu, veiklumu, darbštumu

Gruodžio 16 dieną, keturių mokyklų jaunieji policijos rėmėjai rinkosi į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato (toliau-Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK) salę. Čia vyko jų atsiskaitymo už nuveiktus darbus per 2011 metus, popietė.

Renginyje, svečių teisėmis, dalyvavo jaunieji policijos rėmėjai su savo vadove iš Telšių, palaikymo komandos iš Mažeikių miesto mokyklų.

 

Roma Antanavičiūtė, Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė pasveikino visus su artėjančiomis šventėmis ir pristatė dalyvaujančias komandas: Gabijos gimnazijos, Senamiesčio pagrindinės mokyklos, Tirkšlių vidurinės mokyklos ir Sodų vidurinės mokyklos jaunųjų policijos rėmėjų būrelius.

 

Nuveiktus darbus vertino ir labiausiai pasižymėjusius turėjo išrinkti komisija, kurioje dalyvavo Neringa Novakova, Telšių aps. VPK specialistė, Jovita Urbonienė, Mažeikių rajono švietimo skyriaus specialistė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Liudvika Lapienė, Žilvinas Generauskas, Mažeikių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras ir Prevencijos poskyrio viršininkas Arūnas Bubliauskas.

 

Po komandų ir komisijos pristatymo, visų būrelių atstovai, burtų keliu, išsitraukė numeriukus ir pradėjo savo pasirodymus.

 

Kiekvienos mokyklos jaunųjų policijos rėmėjų būrelio atstovai pristatė savo nuveiktus darbus per 2011 metus. O jų veikla, pasirodė, tikrai plati: Sodų vidurinės mokyklos jaunieji policijos rėmėjai savo veiklą 2011 metais pradėjo Senamiesčio pagrindinėje mokykloje naktiniu renginiu, toliau sekė uolus pasiruošimas teisinių žinių konkursui „Temidė“, kur užėmė 3-iąją vietą, dalyvavo popietėje „Baltoji pirštinė“, Tirkšlių pušyne dalyvavo Sodų vidurinės mokyklos organizuotame teisinių žinių ir socialinių įgūdžių popietėje, dalyvavo šaudymo iš orinio ginklo varžybose, susipažino su prokuratūros ir teismo veikla, policijos dienai paminėti prie mokyklų dalijo skrajutes „Angeliukus“, susipažino su policijos kinologu T. Taurinskiu ir jo dresiruotu augintiniu Attilu, kartu su bičiuliu Amsiu apsilankė „Žiburėlio“ pradinėje mokykloje, lankėsi K. Jagmino, „Vyturio“ pradinėse mokyklose, Ventos pagrindinėje mokykloje, naktinio renginio metu, užtikrino viešąją tvarką.

 

Savo šaunią veiklą pristatė Gabijos gimnazijos jaunieji policijos rėmėjai: jie taip pat dalyvavo teisinių žinių konkurse „Temidė“, mokykloje išleido stendus apie saugų eismą, kaip apsisaugoti nuo sukčių, surengė ekskursiją į teismą, užtikrino viešąją tvarką Dūdų šventės metu, dalyvavo šaudymo varžybose, dalijo skrajutes „Angeliukus“ policijos dienai paminėti, ši mokykla šiais metais tapo „Saugiausia mokykla“.

 

Senamiesčio pagrindinės mokyklos jaunieji policijos rėmėjai savo veiklą pradėjo padarytu stendu mokykloje, kuriame pateikė informaciją apie tykančius pavojus mokinių atostogų metu, dalyvavo susitikime su Kalnėnų pagrindinės mokyklos jaunaisiais draugais, suorganizavo puikų renginį „Naktis mokykloje“, būrelis apsilankė Mažeikių rajono apylinkės prokuratūroje, dalyvavo teisinių žinių konkurse „Temidė“, vaikų bičiulis Amsis apsilankė pas mokyklos pradinukus, dalijo patarimus apie saugų eismą, „Saugiausios mokyklos“ konkurse iškovojo 2-ąją vietą, dalyvavo popietėje „Baltoji pirštinė“, dalyvavo renginyje „Saugus kelias į namus“, kur jaunieji policijos rėmėjai, kartu su policijos pareigūnais ir bičiuliu Amsiu padėjo vaikučiams saugiai pereiti gatvę, pažymėjo Policijos dieną, paruošdami stendą, prie mokyklos dalindami skrajutes „Angeliukus“, dalyvavo šaudymo varžybose, kiekvienai klasei paruošė kreipimus-prašymus-„Nerūkyti“. Savo veiklos pristatymą būrelis baigė nuoširdžiais palinkėjimais artėjančių švenčių progomis.

 

Tirkšlių vidurinės mokyklos jaunųjų policijos rėmėjų būrelis susikūrė tik 2011 metų pavasarį, todėl ir jų veikla dar „jauna“, nors stengiasi aktyviai plėtoti savo veiklą, teikdami informaciją kitiems moksleiviams, įgyvendinant nepilnamečių nusikalstamumo ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, veda paskaitas teisine tematika bei susitikimus su teisėsaugos darbuotojais, būrelio nariai dalyvavo šaudymo varžybose iš orinio ginklo, gražiai paminėjo Angelų sargų-policijos dieną, dalindami skrajutes „Angeliukus“, dalijo Amsiaus patarimus pradinukams, lankstinukus „Būkime saugūs“, paminėjo „Aids“ dieną, paruošdami stendą bei rodydami filmukus šia tema, suorganizavo pradinių klasių mokiniams pamokėlę „Kaip saugiai elgtis kelyje“, domėjosi, ar mokiniai nešioja atšvaitus, įsipareigojo ateityje dar jų išdalinti, nuolat papildo stendą teisine tematika.

 

Komisija liko patenkinta visų būrelių veikla, tačiau labiausiai savo nuveikta veikla išsiskyrė Gabijos gimnazijos jaunieji policijos rėmėjai, jie ir tapo nugalėtojais. Arūnas Bubliauskas, Prevencijos poskyrio viršininkas kiekvienam būreliui įteikė padėkos raštus, aktyviausiems policijos rėmėjams buvo išdalinti prizai-kvietimai apsilankyti Ledo arenoje.

 

Dar kiek pabendravę, pasidalinę praėjusios šventės įspūdžiais, padėkoję už šaunią popietę, visi išsiskirstė.

 

Mažeikių raj. PK informacija

 

{parasas}