Moliūgų desertas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Patiekalui reikės:

50 g sviesto;

100 ml rudojo cukraus;

250 g nulupto ir supjaustyto kubeliais moliūgo;

2 neluptų obuolių, supjaustytų skiltelėmis;

100 ml išlukštentų graikinių riešutų;

1 arbatinio šaukštelio cinamono;

puses citrinos sulčių.

 

Vaniliniam maskarponės sūrio padažui reikės:

 

150 g maskarponės sūrio;

1 didelio šaukšto vanilinio cukraus;

2 arbatinių šaukštelių skysto medaus.

 

Gaminimas

 

Paruoškite padažą: sumaišykite maskarponės sūrį, vanilinį cukrų ir medų, palikite stovėti.

 

Ištirpinkite keptuvėje sviestą, supilkite cukrų ir maišykite 20 sekundžių. Suberkite pjaustytą moliūgą ir kepkite keletą minučių, tuomet suberkite obuolius, riešutus ir cinamoną. Truputį pavirkite ir, nuėmę nuo ugnies, paskaninkite citrinos sultimis.

 

Desertas valgomas šiltas su vaniliniu maskarponės sūrio padažu.

 

Skanaus!

 

{parasas}