Sausainiai „Raganos pirštai“
Jums reikės:
230 g sviesto;
3/4 stiklinės cukraus pudros;
1 kiaušinio;
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinės kukurūzų miltų;
1 a. šaukštelio kepimo miltelių;
kelių lašų migdolų kvapų;
1/2 a. šaukštelio druskos;
1/2 stiklinės nuluptų migdolų.
Gaminimas
Į persijotus miltus sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, paminkykite, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus pudrą, kepimo miltelius, kvapus ir greitai suminkykite tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Iš atšaldytos tešlos formuokite pirštelius, šiek tiek mažesnius nei jūsų, nes kepant jie pasipūs. Į nago vietą įdėkite migdolo puselę.
Pirštelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dėkite kepti į įkaitintą iki 190° C orkaitę apie 15 minučių, kol piršteliai pagels.
Skanaus!
{parasas}