Sausainiai „Raganos pirštai“

Jums reikės:

230 g sviesto;

3/4 stiklinės cukraus pudros;

1 kiaušinio;

1,5 stiklinės kvietinių miltų;

1 stiklinės kukurūzų miltų;

1 a. šaukštelio kepimo miltelių;

kelių lašų migdolų kvapų;

1/2 a. šaukštelio druskos;

1/2 stiklinės nuluptų migdolų.

 

Gaminimas

 

Į persijotus miltus sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, paminkykite, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus pudrą, kepimo miltelius, kvapus ir greitai suminkykite tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai.

 

Iš atšaldytos tešlos formuokite pirštelius, šiek tiek mažesnius nei jūsų, nes kepant jie pasipūs. Į nago vietą įdėkite migdolo puselę.

 

Pirštelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dėkite kepti į įkaitintą iki 190° C orkaitę apie 15 minučių, kol piršteliai pagels.

 

Skanaus!

 

{parasas}