Savaitgalį kandžiosis šalnos

Debesuoti ir lietingi orai, artėjant savaitgaliui, pamažu pasitrauks. Jų vietą pakeis giedresni orai, tačiau išliks vėsūs. Ypač vėsa jausis naktimis.

Lietų, darganą, vėją ir net vietomis krušą pastaruoju metu nešę ciklonai pagaliau pasitraukė iš Lietuvos. Artimiausiomis paromis slėgis ims kilti. Iš vakarų artėja aukšto slėgio sritis, anticiklonas. Tiesa, iš pradžių pateksime į vėsiąją anticiklono pusę, kur vyrauja šiaurės vėjas, tad orai išliks šaltoki.

 

Šiandien, penktadienį, vietomis negausiai palis ar iškris dulksna. Pradedant vakariniais rajonais, pragiedrulių daugės. Pūs gūsingas ir žvarbus šiaurės vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną pakils iki 6-11 laipsnių šilumos.

 

Šeštadienį šalį užplūs sausas ir šaltas oras iš šiaurės. Pūs silpnesnis šiaurės vėjas. Oro temperatūra naktį pragiedrėjus smuktelės iki 0-5 laipsnių šalčio, tik pajūryje išliks apie 5-7 laipsnius šilumos. Dieną laukiama 5-10 laipsnių šilumos.

 

Sekmadienį orai išliks mažai debesuoti ir be kritulių. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, pūs nestipriai. Oro temperatūra naktį vėl daug kur nukris žemiau 0, tik vietomis vakariniuose rajonuose bei pajūryje išliks teigiama. Dieną laukiama 7-12 laipsnių šilumos.

 

Ateinančios savaitės pradžioje saulėti ir ramūs orai tęsis. Naktimis daug kur numatomos šalnos, dienomis oro temperatūra daug kur pasieks 10 laipsnių šilumos. Darganoti orai šalį pasieks tik savaitės viduryje.

 

Šaltinis: orai.lt

 

{parasas}