Imbieriniai sausainiai su šokoladu

Jums reikės:

175 g sviesto;

250 g miltų;

80 g maltų migdolų;

125 g cukraus;

2 apelsinų nutarkuotos žievelės;

1 valg. š. vanilinio cukraus;

1 arb. š. malto imbiero;

200 g juodo šokolado;

nedidelio gabaliuko šviežio imbiero;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimas

 

Persijotus miltus sumaišome su maltais migdolais, maltu imbieru, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis apelsinų žievelėmis ir žiupsneliu druskos.

 

Imbierą nuvalome ir supjaustome labai smulkiais kubeliais. Susmulkintą imbierą sumaišome su cukrumi ir suberiame į miltus.

 

Gabaliukais supjaustytą sviestą sudedame į miltų masę ir gerai išminkome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, patepame sviestu ir didesnę dalį paruoštos tešlos paskirstome nestoru sluoksniu.

 

Likusią tešlos dalį sutrupiname ir gautus trupinius suberiame ant viršaus. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta.

 

Iškepusius imbierinius sausainius truputį atvėsiname ir supjaustome 6-8 cm ilgio ir 2-3 cm pločio juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Į truputį atvėsintą šokoladą pamirkome imbierinių sausainių galus ir dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

 

Pikantiško skonio imbieriniai sausainiai su šokoladu puikiai tinka prie arbatos.

 

Skanaus!

 

{parasas}