Naujosios Akmenės mokyklose pareigūnai žymėjo moksleivių telefonus

Dvi dienas Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje ir „Saulėtekio” pagrindinėje mokykloje vyko mobiliųjų telefonų žymėjimo akcija. Norint išvengti vagysčių, „Saulėtekio” pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė A. Vitkutė, kartu su Naujosios Akmenės policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininku A. Klišausku ir Nepilnamečių reikalų specialiste V. Ivanauskaite, kvietė visus norinčius ateiti ir pažymėti savo mobiliuosius telefonus.

Juos noriai žymėjo tiek mokytojai, tiek mokiniai. Aktyviausi šioje akcijoje buvo „Saulėtekio” pagrindinės mokyklos moksleiviai.

Kaip teigė soc. pedagogė, mokiniai yra labai žingeidūs, aktyvūs ir noriai dalyvauja visose vykdomose akcijose ir renginiuose. Tuo netruko įsitikinti ir pareigūnai, pamatę už durų laukiančius mokinius, kurių eilė driekėsi per visą koridorių. Moksleiviai buvo drąsūs ir pareigūnams turėjo labai daug klausimų. Abiejose mokymo įstaigose iš viso buvo pažymėti 165 mobilieji telefonai.

 

Pasak Prevencijos poskyrio viršininko A. Klišausko, daiktų žymėjimas – tai prevencinė priemonė, užkertanti kelią vagystėms. Žymėjimas atliekamas nemokamai, be to, tokios žymos padeda surasti pavogtus daiktus. Ženklinti ir žymėti rekomenduojama tuos daiktus, kurie vagiami dažniausiai: mobilieji telefonai, kompiuteriai, garso ir vaizdo technika, motoroleriai ir kt. Pareigūnus sužavėjo moksleivių smalsumas ir aktyvumas, todėl pavasarį jie pažadėjo sugrįžti į mokyklas su dviračių žymėjimo akcija.  

 

{parasas}