Lietuvos rinktinė sutriuškino Portugaliją

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionato grupių etapą užbaigė pergalingai. Kęstučio Kemzūros vadovaujami lietuviai paskutinėje dvikovoje rezultatu 98:69 (28:16, 13:19, 27:15, 30:19) įveikė Portugalijos rinktinę.

 

Kiek netikėtai, susitikimas prasidėjo atkaklia kova ir per pirmąsias minutes Lietuvos rinktinei atitrūkti nepavyko.

 

Įpusėjus ketvirčiui Portugalijos rinktinė vis sugebėdavo pasivyti varžovus ir rezultatas buvo lygus – 12:12. Visgi tuomet lietuviai, daugiausiai Martyno Pociaus pastangomis, ėmė tolti ir po pirmųjų dešimt minučių jau pirmavo 12 taškų (28:16).

 

Nors tikėtasi, kad Lietuvos rinktinė greitai palauš Portugaliją, greito nokauto šeimininkams pasiekti nepavyko. Antrajame kėlinuke Portugalija ne tik atsilaikė, bet ir pradėjo mažinti Lietuvos persvarą. Iki ilgosios pertraukos Portugalija sugebėjo išlyginti rezultatą (35:35), tačiau paskutines dvi atakas sėkmingai užbaigę Mantas Kalnietis ir M. Pocius padėjo Lietuvos rinktinei išsaugoti bent šiokią tokią persvarą (41:35).

 

Po pertraukos sugrįžę lietuviai sustatė viską į savas vietas. Šeimininkai spurtavo 10:0 ir netruko atitrūkti, tuo tarpu Portugalija gavo dvi technines pražangas ir taip dar labiau apsunkino savo padėtį.

 

Vėliau atotrūkis tarp komandų tik didėjo, kol galiausiai trečiojo kėlinuko pabaigoje jis tapo triuškinantis. Paskutiniame ketvirtyje Lietuvai visiškai „atsirišo“ krepšys ir mūsiškiai be didesnio vargo sutriuškino Portugaliją.

 

{balsas2}