Kariai kviečia Afganistano vaikams numegzti pirštinių

Rudenį į tarptautinę misiją Afganistane išvykstanti nauja Goro provincijos atkūrimo grupės Lietuvos karių pamaina kviečia Lietuvos žmones dalyvauti jų rengiamoje socialinėje akcijoje „Sušildyk vaikučių rankutes“ ir numegzti Afganistano vaikams pirštinių, praneša KAM.

Žiemos lapkričio-kovo mėnesiais Afganistane itin atšiaurios ir sniegingos, todėl kariai rengia šią paramos akciją norėdami bent daliai Goro provincijos vaikų palengvinti ir praskaidrinti artėjančios žiemos rūpesčius.

 

Panašias labdaros akcijas, skirtas Goro vaikams, Lietuvos kariai organizuoja ne pirmą kartą. Šios Afganistano provincijos vaikus atšiauriomis žiemomis šildė Lietuvos žmonių numegzti šalikai, kepurės, kojinės, kt. Per pastarąją tokią akciją provincijos vaikams buvo surinkta ir išdalinta daugiau kaip trys tūkstančiai porų Lietuvos žmonių numegztų vilnonių kojinių.

 

Kariai tikisi, kad ir šį kartą Lietuvos žmonės, bendruomenės, organizacijos taip pat atsilieps į jų kvietimą ir iki rugsėjo 16 d. suspės numegzti ir padovanoti bent po vieną porą pirštinių.

 

Lietuvos žmonių dovanotas pirštines į Afganistano Goro provinciją nuveš ir išdalins lapkritį į misiją išvykstantys Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės keturioliktosios pamainos (PAG-14) kariai.

 

{diena2}