Rasti seną bičiulį padės „118 užrašų knygutė“

Informacijos telefonu paslaugų lyderė Lietuvoje „Lintel“ spalio mėnesį pradėjo teikti paslaugą „118 užrašų knygutė“, leisiančią greitai ir paprastai sužinoti konkretaus asmens fiksuoto ar mobiliojo telefono numerį ir kitus viešai skelbiamus privačius kontaktinius duomenis.

Iš beveik 5 mln. šalyje registruotų mobiliųjų telefonų numerių šiuo metu viešai yra skelbiama tik apie 100 tūkst. Tyrimų duomenimis, du trečdaliai Lietuvos gyventojų ieškodami reikiamo kontakto sugaišta daugiau nei valandą.

„Lintel“ generalinio direktoriaus Remigijaus Šerio teigimu, skambinantieji informacijos telefonu 118 vis dažniau teiraujasi privačių asmenų kontaktų, tačiau iki šiol Lietuvoje nebuvo jokios duomenų bazės, kur būtų aktyviai kaupiami bei atnaujinami mobiliųjų telefonų numeriai.

 

„Ryžomės sukurti tokią duomenų bazę, nes tikriausiai kiekvienam pažįstamas nusivylimas, kai skambindami seniai matytam draugui ar buvusiam kolegai išgirstate, kad toks numeris nebeegzistuoja“, – sakė R. Šeris.

Įrašyti savo duomenis „118 užrašų knygutėje“ galima skambinant telefonu 118 arba užpildžius registracijos formą internete, www.lintel.lt. Galima paskelbti ne tik savo telefono numerį, bet ir namų telefoną, adresą, kitus kontaktinius duomenis, pavyzdžiui, „Skype“ vardą.

Besinaudojantieji paslauga gali pasirinkti ir duomenų skelbimo būdą. Pirmuoju atveju, visi skambinančiojo suteikti duomenys skelbiami viešai, juos gali sužinoti bet kuris asmuo, skambindamas telefonu 118. Antruoju būdu, skambinantįjį operatorė galėtų sujungti su savo duomenis paskelbusiu asmeniu. Trečiuoju atveju, 118 operatorė savo duomenis paskelbusiam asmeniui atsiųstų SMS žinutę ar elektroninį laišką su informacija kas ir kodėl jo ieškojo.

„Pastaruoju atveju „118 užrašų knygutė“ bus tarsi asmeninė sekretorė, galinti perduoti konkrečias žinutes. Pavyzdžiui, Jūsų klasiokas Jonas organizuoja klasės susitikimą arba Marija, su kuria keliavote į kalnus, rengia naują kelionę ir nori pakviesti į jos pristatymą“, – paslaugos veikimo principus komentuoja Remigijus Šeris.

„118 užrašų knygutė“ bus naudinga smulkiesiems verslininkams ar asmenims, besiverčiantiems individualia veikla. Jie gali nemokamai skelbti informaciją apie savo veiklą, teikiamas paslaugas. „Ieškantiems tam tikrų paslaugų, pavyzdžiui, vaikų auklės ar santechniko, galėsime rekomenduoti ne tik įmonių, bet ir apie save skelbiančių asmenų kontaktus“, – sakė „Lintel“ generalinis direktorius.

Pasak jo, „118 užrašų knygutė“ turi pilietinės reikšmės. „Dėl itin spartaus gyvenimo tempo, kontaktiniai duomenys dažnai keičiasi, o ryšiai tarp žmonių nutrūksta. „118 užrašų knygutė“ padės rasti daugelį anksčiau sutiktų žmonių“, – komentuoja jis.

„118 užrašų knygute“ galės naudotis ir užsienyje gyvenantys tautiečiai, norintys neprarasti kontaktų su tėvynėje esančiais bičiuliais ar artimaisiais.

 

Šaltinis: TEO pranešimas spaudai