Moterys laimingiausios – būdamos 28-erių

Technologijos.lt

 

Mokslininkai nustatė, kad moterys savimi daugiausiai pasitiki ir yra patenkintos savo šeimyniniu gyvenimu ir kūno formomis netrukus prieš pasiekdamos 30 metų amžių. Tai taip pat laikotarpis, kai jos labiausiai patenkintos savo seksualiniu gyvenimu. Tiesa, šis laimės periodas yra palyginti trumpas. Trumpalaikiškumą lemia tai, kad sulaukusios 30-ies jos pradeda išgyventi dėl to, kad sensta, kad joms atsiranda raukšlių ir žilų plaukų.

Kompanijos „Clairol” atliktame tyrime dalyvavo 4000 moterų. Kompanijos atstovas spaudai vėliau teigė: „Viskas gyvenime tam tikrame taške pasiekia savo piką, o būti beveik sulaukus trisdešimties dabar nėra taip blogai. 28 metų amžius pasižymi tuo, kad tuo metu moterų plaukai atrodo gražiausiai, kūno fizinė forma yra geriausia, o pasitikėjimas savimi yra aukščiausiame visų laikų taške.

 

Darbo užtikrintumas, pastovių pajamų turėjimas, įsimylėjimas ir tvirtos draugystės – visa tai padeda sukurti idealų tašką mūsų gyvenime. Dvidešimtmečio sulaukimas ir peržengimas jau nebėra šis lūžio taškas, o skirdamos šiek tiek laiko sau ir pasirūpindamos savo grožiu jūs jaunystę ir grožį galite išlaikyti geriausiame būvyje”.

 

Apklausus 25-65 metų amžiaus moteris nustatyta, kada jos buvo labiausiai patenkintos pagal 12 esminių gyvenimo kriterijų. Savo karjera moterys labiausiai patenkintos būdamos 29-erių, savo santykiais su kitais žmonėmis – 30-ies, nors geriausias seksualinis gyvenimas paprastai patiriamas būnant 28-erių. Peržengus 30 metų, laimė nesibaigia: savo finansine situacija moterys labiausiai patenkintos būdamos 33-jų, o šeimyninis gyvenimas labiausiai atpalaiduoja būnant 32 metų.

 

Tyrimo metu nustatyta, kad du trečdaliai moterų jaučiasi senstančios greičiau nei vyrai, o savo išvaizdą jos vidutiniškai vertina penkiais iš dešimties balų. Taip pat paaiškėjo, kad 56 procentai moterų sendamos išgyvena dėl savo geros išvaizdos „praradimo”.

 

Tiesa, „gėrimas iš jaunystės fontano” yra nepigus, kadangi vidutiniškai apklausoje dalyvavusi moteris per metus grožio produktams išleidžia apie 600 Didžiosios Britanijos svarų. Savo kasdienėms grožio procedūroms moterys praleidžia penkias dienas per metus – vidutiniškai 22 minutes per dieną.

 

www.technologijos.lt