Dėmesio: naujas trojanas ištrina visus kompiuterio failus

Technologijos.lt

Kompanija „Doctor Web“ įspėja apie internete pasirodžiusį naują trojaną, kuris sunaikina absoliučiai visus failus, esamus užkrėstame kompiuteryje. Pirmieji trojano išpuoliai pastebėti birželio pradžioje. Patekęs į aukos kompiuterį „Trojan.KillFiles.904“ keičia lokalių ir sisteminių diskų seką nuo Z iki A tvarka. Diske trojanas pradeda trinti failus ir direktorijas, keisdamas jų pavadinimus abėcėlės tvarka.

Jeigu failo ištrinti nepavyksta, pavyzdžiui, dėl to, jog jis šiuo metu naudojamas, trojanas paslepia jį. „Trojan.KillFiles.904“ kelia grėsmę visiems kompiuterio failams, išskyrus sisteminius. Tokiu atveju nukentėjęs praras visą saugotą informaciją, o jo operacinė sistema toliau veiks. Ši kenksminga programa padaro maksimalią žalą vartotojui. Lyginant su paskutiniu metu plintančia kenksminga programine įranga, „Trojan.KillFiles.904“ nesiekia jokios finansines naudos, ir neketina vogti informacijos iš užkrėstojo kompiuterio.

 

Jo tikslas yra tiesiog sunaikinti visus duomenis. Yra manoma, jog šis trojanas yra „Win32.HLLW.Kati“ patobulinta versija – pastarasis tiesiog sugadindavo „word”, „excel” bei multimedijos bylas, o šis viską trina. Pats laikas pasitikrinti, ar kompiuteryje yra įdiegta ir atnaujinta antivirusinė programa.

 

www.technologijos.lt